Neguen la catalanitat de Cap d’Ona després de guanyar el World Beer Challange

En un article al diari esportiu madrileny As s’han fet ressò de la notícia sobre el fet que Cap d’Ona ha guanyat el premi a millor cervesa al concurs World Beer Challange però qüestionant la seva catalanitat, tot i procedir d’Argelers de la Marenda.

Al titular en qüestió posen ‘L’Embolic amb la procedència de la millor cervesa del món: és o no espanyola?’. I al cos de l’article deixen anar arguments com: ‘Malgrat que la braseria es troba a França, la proximitat amb les nostres fronteres ha creat confusió sobre si és espanyola o francesa”.

Davant del dubte a l’eslògan de la marca es pot llegir ‘la cervesa dels Països Catalans’, però segons el mateix diari As apareix “al costat d’una bandera molt similar a la catalana, la seva procedència no sorgeix de Catalunya, sinó al sud de França”.

Preguntes sobre fets destacats o efemèrides importants d’aquests dos dies que respondríem de memòria si el marc de referència fos el d’una nació sencera:
–Què en sabem dels fets de Vallmanya?
–Què en sabíem de Paco el Genovés?
–Sabem que la millor cervesa del món és catalana?

— Carles Puigdemont (@KRLS) August 1, 2021

Entre les reaccions a la xarxa hi ha la del president Carles Puigdemont que el passat dia 1 ja posava de relleu aquest premi, posant en valor la seva procedència. I també d’altres twitaires com Aleix Renyé.

La cerveseria nord-catalana Cap d’Ona, d’Argelers de la Marenda, guanyadora del concurs mundial de cerveses. Amb una nota de 100 sobre 100 la seva cervesa “Wood aged imperial stout” obté l’estatut de revelació mundial 2021 i millor cervesa mundial. https://t.co/zvIvCC8gVn

— Aleix Renyé (@aleixrenye) August 1, 2021

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *