Categories
ELNACIONAL.CAT

Mor Jean Paul Belmondo, l’actor que va viure ‘Al final de l’escapada’

Jean Paul Belmondo va ser un dels grans mites del cinema europeu. Encara ho és, perquè les persones ens poden deixar, però les veritables estrelles no s’apaguen mai.

Icona cultural de segle XX, Belmondo ha mort avui als 88 anys, segons ha informat el seu advocat a l’agència de noticias AFP.

La nova onada

Belmondo és un dels grans mites del cinema europeu. Intèrpret amb una trajectòria que inclou desenes de títols imprescindibles per decodificar la història del setè art al vell continent.

Belmondo va col·laborar amb alguns dels més importants cineastes del tots els temps, com Vittorio de Sica o els màxims exponents de la Nouvelle Vague, com Jean-Luc Godard, amb qui l’any 1960 va rodar À bout de souffle, títol conegut a casa nostra com Al final de l’escapada, film que li va obrir les portes del firmament cinematogràfic.

Homenatges tardans 

Tot i la seva inqüestionable rellevància i importància, no va ser fins a l’any 2016 quel el món del cinema li va retre homenatge concedint-li el Lleó d’Or a tota la seva trajectòria al Festival Internacional de Cinema de Venècia.

Un any més tard, el 2017, va ser el protagonista de l’homenatge que l’Académie des César francesa li va realitzar a la seva figura i carrera durante la gala dels premis César.

 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *