Categories
ELNACIONAL.CAT

Microsoft escull Barcelona per obrir un centre d’intel·ligència artificial

Arriben més inversions. Microsoft ha escollit Catalunya com a base d’operacions d’un nou centre d’intel·ligència artificial, que s’instal·larà a Barcelona i comptarà amb el lideratge del vicepresident corporatiu de la companyia als Estats Units, el català Jordi Ribes. 

El hub comptarà inicialment amb trenta treballadors, “que podrien superar el centenar en els pròxims anys“, segons ha anunciat Microsoft aquest dilluns en un comunicat. Tot i això, l’empresa no ha concretat ni la data en la qual es posarà en marxa el projecte ni la quantitat de diners que hi invertirà. 

El Govern ho celebra

D’acord amb la informació publicada, aquest serà el vuitè centre d’investigació amb el qual compta la divisió d’experiències web de Microsoft en tot el món. “Després de crear els hubs de Londres, Munic i París, i haver pogut conèixer els requeriments, les necessitats i les oportunitats per atraure talent”, Ribes està convençut que implantar aquest centre a Catalunya “permetrà afegir molt valor a la proposta de Microsoft en tot el món”.

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha celebrat la decisió de la companyia: “Catalunya té les capacitats per liderar el desenvolupament de la intel·ligència artificial a Europa i s’ha convertit en un pol tecnològic mundial en aquest àmbit”, ha destacat.

Colau, contenta

L’alcaldessa Ada Colau s’ha sumat al conseller i ha dit que “és una excel·lent notícia que Microsoft hagi escollit Barcelona per un projecte estratègic vinculat a la intel·ligència artificial”. “Confirma que som una ciutat puntera en el sector de la innovació i les noves tecnologies i reforça la ciutat com una de les millors del món on viure i treballar, amb un gran ecosistema científic i tecnològic”, ha celebrat.

Colau ha remarcat que “les empreses que volen atraure el millor talent saben que si estan a Barcelona, ho tenen més fàcil”. “Ens situen entre les ciutats més atractives pel sector tecnològic i la decisió de Microsoft és una prova més. En aquesta recta final de la pandèmia, és també una demostració que Barcelona es recupera bé i confirma que el treball realitzat durant aquests últims anys està contribuint a millorar l’atractiu de Barcelona i la seva competitivitat internacional”, ha afegit.

A Espanya també han celebrat la decisió. La vicepresidenta primera i ministra d’afers econòmics i transformació digital, Nadia Calviño, ha apuntat com “el govern espanyol està impulsant una ambiciosa agenda digital”. Per la seva banda, el president Pedro Sánchez ha assenyalat a Twitter com aquesta “inversió és una prova més del potencial d’Espanya i Catalunya”. 

Finalment, el president de Microsoft a Espanya, Alberto Granados, ha destacat que aquest moviment és “una prova més de l’alta qualificació dels professionals” catalans. “Al voltant d’aquest hub volem generar un vector d’innovació en intel·ligència artificial, reforçant els nostres esforços per impulsar talent digital a Espanya”, ha conclòs.

 

Imatge principal: Microsoft obrirà a Barcelona un centre d’intel·ligència artificial / Unsplash

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *