Mercabarna acollirà l’Institut dels Aliments de Barcelona

El sector de l’alimentació està en constant creixement i necessita personal capacitat en la indústria alimentària i en l’elaboració, la comercialització i el tractament d’aliments.

Per respondre a aquesta necessitat, el Consorci d’Educació i Mercabarna desplegaran el nou Institut dels Aliments de Barcelona. Entrarà en funcionament en el curs 2021-2022 en un espai cedit per Mercabarna.

El nou centre se situarà en el principal mercat majorista del sud d’Europa. D’aquesta manera, es concentra el talent de docents i alumnes alhora que es fomenta la interlocució directa amb les empreses del sector.

A més, el centre ofereix l’oportunitat de treballar en les noves tendències del sector alimentari —reaprofitament, alimentació saludable—, aprofitant el fet que durant 2021 Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Programes de recerca amb empreses

La situació del centre ofereix la possibilitat de signar convenis per a la formació en centres de treball i també de formació dual; a més de fomentar projectes de recerca i desenvolupament amb les empreses del recinte finançats amb Fons Europeus.

El sector de la indústria alimentària està en alça i és un dels principals motors econòmics del país, tal com s’ha pogut veure durant la pandèmia, amb gran estabilitat malgrat la crisi i un increment de les exportacions.

gencat.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *