Categories
ALTAVEU.COM - Andorra

Martínez Benazet preveu que un 70% de població estigui vacunada el mes vinent

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet  ha anunciat durant a la seva compareixença a la comissió legislativa de Sanitat del Consell General que les 10.000 vacunes de Portugal  arribaran aviat. Hi haurà també 18.000 dosis de Pfizer i 24.000 de Moderna. Això permetrà que un 70% de la població estigui vacunada el mes de juny. Amb el 60% de població immunitzada en els espais exteriors es podrà prescindir de la mascareta.

Ha indicat que hi ha només un pacient a planta i dos a l’UCI, un amb ventilació mecànica. El pacient a planta està a punt de rebre l’alta, són unes xifres que no hii havia des de principis del mes d’agost. S’han administrat 32.317 dosis de vacunes que han arribat a més del 40% de la població. El ministre ha dit que l’estratègia de vacunació ha funcionat bé com ara no vacunar les persones que havien passat la malaltia des de feia sis mesos.

Preguntat per la consellera no adscrita, Carine Montaner sobre el brot de coronavirus a l’espectacle ‘Cecília Valdés’, ha reiterat que hii ha hagut una infecció que afecta 23 persones, algunes d’elles ja vacunades però no inmunitzades perquè no feia tres setmanes des de l’administració. “Quan es canta sense mascareta, l’emissió d’aerosols és molt alta i calia de fer un test d’antígens tres hores. Hem d’aplicar els mateixos principis que en qualsevol altre entitat a l’hora de tramitar l’expedient”. Ha eximit de responsabilitat al comú de Sant Julià de Lòria.

La consellera socialdemòcrata, Susanna Vela, ha preguntat pel nou pla director del transport públic i Martínez Benazet ha anunciat que en una o dues setmanes sortirà el concurs per externalitzar el servei urgent no medicalitzat, que ja estat aprovat pel SAAS. El també socialdemòcrata, Roger Padreny s’ha interessat pel tema dels psicòlegs i el programa d’assistència per combatre els efectes de la Covid. Creu que molts psicòlegs ja s’estan apuntat al programa i que “només hi ha petits malentesos. És una petita polèmica”. 

-Seguirà ampliació-

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

A %d bloguers els agrada això: