Categories
beteve.cat

Manifestació contra l’LGTBI-fòbia a Barcelona, després de les agressions recents | DIRECTE

La plataforma LGTBI.cat i Pride Barcelona convoquen una manifestació contra l’LGTBIfòbia a Barcelona aquest dijous, 22 de juliol, amb la intenció de donar una resposta clara i contundent a l’augment de les agressions i els discursos d’odi. La protesta es farà a les 19 h al passeig de Gràcia de Barcelona. L’acte, en forma de manifestació estàtica, tindrà controls d’accés per garantir mesures sanitàries de la covid-19.

A partir de les 19 h cobrirem en directe aquesta manifestació. Podràs seguir-la en aquesta mateixa pàgina.

“No podem romandre passius”

La convocatòria fa una crida a afegir-s’hi “totes les persones que desitgen una societat més inclusiva i democràtica“. Katy Pallàs, vicepresidenta de la plataforma LGTBI.cat, ha dit: “No podem romandre passius davant els discursos d’odi“.

L’@OCL_H participa a la mobilització convocada per @LGTBIcat i @PrideBarcelona. Fer front a l’LGTBI-fòbia és una feina diària i permanent. Si vols venir amb nosaltres

18:30 davant @BarcelonaLGTBI per dirgir-nos a Passeig de Gràcia. Repartirem samarretes. Acompanya’ns pic.twitter.com/SkM50trUyx

— Observatori contra l’homofòbia (@OCL_H) July 21, 2021

Escalada d’LGTBI-fòbia a Barcelona

El 9 de juliol, l’Observatori contra l’Homofòbia també va convocar una concetració per les agressions a Gràcia, en què van dir llavors que era un context d’”espiral de violència. El Yuri i l’Andree van explicar en primera persona l’agressió “extremament violenta” que van patir durant la revetlla de Sant Joan a Gràcia.

Des d’aleshores, també han transcendit agressions homòfobes a la Marina de Port i una agressió trànsfoba a Sants. La majoria dels agressors encara no s’han trobat. D’altres, com l’autor d’un atac homòfob al Poble-sec, sí que han estat detinguts, però han quedat en llibertat amb càrrecs.

L’escisió anticapitalista

Tot i que des de l’organització d’aquesta gran manifestació es fa especial menció al que es tracta de la primera convocatòria unitària en 44 anys, l’Assemblea Fúria Trans Autònoma de Barcelona ha fet la seva pròpia mobilització. El motiu, diuen, és la presencia de l’empresa Pride Barcelona com a organitzadora, que alguns col·lectius consideren que dilueix l’essència de la lluita.

Segons l’assemblea, la presència en la protesta de partits polítics, cossos policials i de grans empreses fan que les reivindicacions actuals LGTBI s’hagin allunyat en excés del caràcter combatiu amb què es commemorava la revolta de Stonewall. La protesta alternativa és a les 18 h als Jardinets de Gràcia.

MANIFESTACIÓ
Recuperem l’orgull, sense policia, sense partits.

dijous 22 de juliol
18h. Jardinets de Gràcia
Barcelona#OrgullEsRevolta
Som #FúriaTransAutònoma pic.twitter.com/ZWvjUHTly4

— FuriaTransAutonoma (@TransFuria) July 20, 2021

Afectacions al servei de bus

Les línies de bus V15, 7, 22 i 24 no circularan pel passeig de Gràcia a causa de la manifestació prevista a partir de les 19h. Seguint les indicacions de la Guàrdia Urbana, TMB ha informat que hi haurà afectacions al servei de bus entre Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer d’Aragó

Línies V15, 7, 22 i 24 #busbcn: per manifestació, sense circulació al passeig de Gràcia.
Seguim indicacions de @GUBBarcelona https://t.co/6lLE9VjauZ

— TMBinfo (@TMBinfo) July 22, 2021

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *