Categories
ELNACIONAL.CAT

L’última entrevista de Jordi Rebellón a TV3: “Per això no treballo a Catalunya”

La mort de l’actor Jordi Rebellón ha trasbalsat el món de la interpretació a l’estat espanyol. El de Sant Andreu, immensament famós pel seu paper del Doctor Vílchez a la sèrie ‘Hospital Central’, traspassava a causa d’un ictus als 64 anys. Un final tan tràgic com prematur per a algú tan jove… i tan estimat. Les mostres de condol, d’afecte, admiració i companyonia s’han anat escampant des del moment en que es va conèixer el desenllaç. Luis Merlo, Santiago Segura, Itziar Castro o, una de les més recents, la de Carles Francino, han compartit publicacions emotives que parlen amb claredat del respecte profund que sentien per l’actor. 

Una de les més curioses, però, no l’ha feta cap actor o actriu del panorama estatal. Ni molt menys. La signa el presentador de Telecinco Christian Gálvez, actualment al capdavant del concurs ‘Alta Tensión’ (retirat de la cadena amiga a Cuatro per baixa audiència), i és realment sorprenent: tots dos tenien una relació personal i professional, amb projectes en comú que han quedat sense estrenar-se. Gálvez, però, ha revelat imatges d’un rodatge en el que compartien escena en una pel·lícula de cavallers. Un document molt sorprenent, amb un text que explica la seva vinculació desconeguda per al gran públic.

Jordi Rebellón i Christian Gálvez projecte inèdit / @galvezchristian

Rebellón ha estat un actor de prestigi, sí, però paradoxalment la fama li va arribar quan va marxar de Catalunya. Ha treballat realment poc a casa nostra, com li va confessar a Eloi Vila a ‘Al Cotxe! de TV3 el gener de 2021: un capítol de ‘La Granja’ el 1990, també a ‘L’escola a casa‘ el 1995, un altre a ‘Estació d’enllaç’ el 1996, un més a ‘Sitges‘ el mateix any i, el 2010, el primer de ‘La Sagrada Família‘ amb Dagoll Dagom, quan ja era tota una celebrity a Espanya. Un èxit aconseguit gràcies al seu pas per ‘Médico de Familia‘ d’Emilio Aragón i Lydia Bosch, i especialment el paper de Doctor Vílchez durant 12 anys, totes dues a Telecinco. Un bagatge, el que pertoca a l’audiovisual català, realment pobre per a un home de la seva categoria.

Vila li va voler preguntar per les raons d’aquesta “irrellevància” a casa seva. En Jordi, un home tan apassionat de la seva professió com de la seva terra, no va tenir problemes en explicar-li el perquè de la seva marxa durant dècades a Madrid: tan senzill com que allà li oferien feina i aquí, cap ni una. Però sempre hagués volgut fer més coses a Catalunya i en català: “Em vaig quedar allà després de ‘Médico de Familia” perquè aquí no em cridaven. M’agradaria treballar aquí, però és una cosa que no depèn de mi. Depèn d’una televisió, d’una productora, un director de càsting...”. La reflexió va més enllà: “En aquesta professió hi ha una paraula que no m’agrada, que és suposar. M’he trobat amb directors que em deien “havia pensat en tu però suposo que estant a Madrid paguen millor, estaràs enfeinat i diries que no…” I jo dic, escolta, tu no suposis res! Em necessites? Em truques. I el no ja t’ho diré jo, si puc, si no puc, si vull cobrar més… Però a mi em ve molt de gust tornar a casa meva. Si em donen feina, jo torno“. Una llàstima que tothom suposés coses equivocades, la veritat.

Aparicions de Jordi Rebellón a sèries de TV3

Jordi Rebellón i Eloi Vila ‘Al Cotxe!’ / TV3

Hi ha errades de les que no ens assabentem fins que és massa tard. La que es va cometre amb en Jordi n’és una d’elles. Tant de bo que no torni a passar. 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *