Localitzen a l’Arieja el muntanyenc francès cercat per bombers i policia

Falsa alarma. El muntanyenc francès de 28 anys al qual buscaven efectius de policia i bombers des de divendres a la tarda ja ha estat localitzat. No es trobava pas a Andorra sinó a França. L’home, que es troba sa i estalvi, ha pogut contactar amb la família un cop ha recuperat la cobertura del mòbil i el dispositiu de recerca ja s’està desmuntant.

El muntanyenc es trobava fent una ruta de diversos dies pel Pirineu i aquest divendres tenia previst passar per Andorra. Estava previst que desconnectaria les dades del mòbil però que l’engegaria cada cert temps per poder ser geolocalitzat pels bombers francesos. L’alarma va saltar quan van passar les hores i no es detectava cap senyal.

Havia entrat al Principat per un camí prop del Pas de la Casa i des dels serveis d’emergència gals es va avisar de la situació als bombers andorrans. Ràpidament, es va iniciar un dispositiu de recerca. Se sabia que l’home anava ben equipat i amb provisions, però s’ha volgut descartar que hagués patit algun incident que li impedís contactar.

L'estany de Cabana Sorda és un dels llocs per on es fa la recerca.

Relacionat

La recerca s’ha allargat durant la tarda-vespre de divendres i el matí d’aquest dissabte. A banda del cos de rescat, s’han sumat policies, que han centrat esforços en les carreteres per si l’home, a causa del mal temps de la passada matinada, hi havia baixat. També s’ha emprat un helicòpter. Les tasques s’han centrat prop del Pas, d’Incles i de l’estany de Cabana Sorda.

Aquest migdia, però, el muntanyenc ha contactat per fi amb la seva família. No es trobava a Andorra sinó que havia canviat de plans i havia tornat a França. Concretament, a l’Arieja. El problema és que ha estat sense cobertura fins ara fa una estona i, per això, no ha pogut enviar cap senyal ni missatge. La mateixa parella ha avisat els bombers andorrans.

El muntanyenc es troba sa i estalvi, segons les fonts consultades. Ara, policia i bombers ja han desmuntat el dispositiu, afortunadament, amb la sensació que tot ha quedat en un ensurt que ha tingut un bon final.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *