Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

LLIBRE – El secret de la clandestina

Una jove estudiant de la ciutat siberiana de Tomsk i el seu xicot són reclutats pel KGB per entrar a formar part del programa d'intel·ligència més secret de la Unió Soviètica: els il·legals. Després d'un llarg període d'instrucció a Moscou, són enviats al Canadà sota falses identitats de ciutadans canadencs. Durant gairebé vint-i-cinc anys residiran sota una aparença d'absoluta normalitat, com una família canadenca més a ciutats com Vancouver, Brussel·les i Washington. En realitat, treballaran com agents secrets al servei del Kremlin, tant de la Unió Soviètica com, posteriorment, de Rússia.

El secret de la clandestina és una novel·la d’espies, de base autobiogràfica, vista des de l’altre costat del Mur. Però també és una novel·la sobre l’evolució del món tal com l’hem conegut des de finals del segle XX fins a principis del XXI, des de l’època de Bréjnev fins a Putin.

 

Biografia de l'autora

 

Elena Vavilova (Tomsk, Rússia, 1962) és una escriptora russa i ha estat agent d'intel·ligència del KGB i de l'SVR. Va acabar la seva carrera d'intel·ligència dins l'SVR el 2010 amb el rang de coronel, que encara conserva. Es va convertir, juntament amb el seu marit Andrei Bezrukov -de nom fictici Donald Heathfield i també agent del KGB-, en la inspiració dels personatges principals de l'aclamada sèrie de televisió The Americans (2013-2018). Elena ha viscut i treballat al Canadà, França i els Estats Units. Domina el rus, l'anglès i el francès.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: