Lleuger repunt de la covid a Espanya

Després de setmanes amb unes dades de la covid a Espanya favorables, avui s’ha experimentat un lleuger repunt. Així ho demostren les xifres compartides pel ministeri de Sanitat a l’informe d’avui. 

Concretament, l‘índex d’incidència acumulada – l’índex d’incidència acumulada – que mesura l’evolució de la pandèmia en un territori sobre una població de 100.000 habitants durant un període de 14 dies – ha passat dels 40,52 d’ahir a 40,85 avui. És a dir, en les darreres 24 h, ha crescut en 0,33 casos. 

 

 

Per autonomies

I és que 8 autonomies tenen un IA més elevat que en el dia anterior. Aquestes són Andalusia, Astúries, Balears, Castella i Lleó, Catalunya, País Valencià, Madrid i País Basc. 

La que s’emporta la pitjor part és Catalunya, amb un creixement de 2,13 casos, tot i que tampoc es tracta d’un canvi significatiu. 

Contagis i defuncions

D’altra banda, les xifres també mostren un augment pel que fa als contagis. Mentre que el passat dijous se’n van detectar 1.932 persones amb el virus, avui n’hi ha 2.248. 

D’aquesta manera, la xifra de contagiats amb el coronavirus d’ençà que va començar la pandèmia arriba als 4.984.386. 

 

 

Aquest divendres s’ha de lamentar la mort de 57 persones. Aquesta dada també s’ha vist incrementada des del darrer dia, quan només es van notificar 48. 

En els darrers 7 dies hi ha hagut 78 víctimes mortals, de les quals Madrid i Andalusia n’han registrat 12 cadascuna i el País Valencià 10. A Catalunya n’hi ha hagut 1 i a Cantàbria, a Ceuta i a la Rioja no se n’ha registrat cap la darrera setmana.

 

Hospitalitzacions

Per contra, el nombre d’hospitalitzacions sí que s’ha vist reduït. 19 pacients de covid han estat donats d’alta en les darreres 24 hores. Ara mateix, hi ha 1.835 persones ingressades pel virus. D’aquestes, 443 estan ocupant els llits de les unitats de cures intensives (UCI) (11 menys que ahir). 

Això representa un 4,86% del total d’UCI disponibles en els hospitals de l’Estat. 

 

 

Vacunacions

Pel que fa a les vacunacions, 62.444 ha rebut avui el fàrmac contra el coronavirus. D’aquests, 21.556 han rebut la primera de les dosis, i 34.247 ja tenen la pauta completa. 

 

 

Recordem que el ministeri de Sanitat ha canviat la manera de calcular la població vacunada i ara ja no té en compte la població total espanyola sinó la ‘població diana’, és a dir, els majors de 12 anys, que són els que poden vacunar-se. D’aquesta manera s’ha exclòs als menors de 12 anys en la comptabilitat diària. Un fet que provoca reduir el total, i per tant, augmenta el percentatge de cobertura.

 

 

Imatge principal: Una sanitària fa una prova PCR a una dona / ACN

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *