Categories
ELNACIONAL.CAT

Llargues cues de joves en un CAP barceloní per vacunar-se sense cita prèvia

Cues llarguíssimes aquest matí davant del CAP Ramon Turró (Barcelona) on s’ha organitzat una jornada de vacunació sense cita prèvia. L’esdeveniment ha tingut molt bon acolliment. Tant és així que ja s’han esgotat les 1.000 dosis ofertes en aquest punt de vacunació. 

Des de primera hora del matí s’han començat a formar cues de joves decidits a vacunar-se, alguns han arribat a fer cua fins a tres hores. Alguns han anat equipats amb cadires per suportar millor la llarga espera sota el sol. 

 Segons ha explicat a Efe la directora del CAP, Ester Julve, quan han obert les portes ja s’han repartit pràcticament tots els nombres als primers mil de la cua, que van inoculant al llarg de la jornada: “Ha estat un èxit“, ha destacat.

Joves: expectants per la vacuna

El públic objectiu de la jornada de vacunació eren menors de 30 anys, una de les franges més castigades per la situació actual de la Covid a Catalunya. Els joves que han participat en la jornada de vacunació han expressat a Efe la seva il·lusió per rebre finalment la vacuna, els quals consideren que les cues una prova que “no tots som inconscients”.

L’obertura de la vacunació és un moviment que pretén frenar l’auge dels contagis que des de fa dies s’estén per tot el territori, en especial a Barcelona. Fa tres dies consecutius que es registren més de 5.000 contagis nous, unes xifres que no es veien des del novembre. A més, la mitja d’edat dels contagis segueix caient i se situa en els 26 anys. 

Dues joves es preparen per rebre la vacuna en una jornada de vacunació sense cita prèvia enfocada a menors de 30 anys al districte de Sant Martí a Barcelona / Salut

Pressió a l’Atenció Primària

Tot i el creixement de contagis, els llits ocupats pels malalts de Covid es mantenen en unes xifres que mostren una pressió hospitalària baixa. En el cas de l’Atenció Primària la situació és totalment diferent La campanya de vacunació i l’augment de contagis entre joves que no acaben sent crítics els CAPs estan saturats. 

La directora Julve ha remarcat que l’Atenció Primària, a més d’administrar injeccions, ha atès al “80% de la pandèmia” de la Covid-19 i ha estat un “fre” per reduir ingressos hospitalaris, malgrat que s’hagi parlat més en l’últim any i mig de la situació de les UCIs. “Estem tenint una cinquena onada; estem esgotats, però sabem que l’única solució que hi ha és vacunar”, ha destacat Julve.

 

Imatge principal: Un grup de joves fan cua davant del CAP Ramon Turró, al districte de Sant Martí de Barcelona

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *