Llàcer i Guix brillen a Pedralbes: “Broadway s’escriu amb ‘B’ de Barcelona”

Àngel Llàcer i Manu Guix són com Bonnie i Clyde, Mortadelo i Filemón, Zipi i Zape, Al Bano i Romina Power, el pà i el tomàquet… no s’entenen l’un sense l’altre. La seva passió és el teatre musical i això és el que els va unir i el que transmeten amb tots els musicals que dirigeixen i, en el cas d’aquest dilluns, amb el concert que van oferir als jardins de Pedralbes, en el marc del Festival Jardins Pedralbes, titulat “Jardins de Broadway”.

Manu Guix va ser el primer en pujar a l’escenari i el primer que va fer va ser seure al seu habitat natural; el piano. El va seguir Llàcer que, amb el seu humor àcid i tendre, va exercir de mestre de cerimònies i va ser l’encarregat de presentar cada cançó i de donar una mica de context a un públic entregat que aplaudia i es posava dret cada dos per tres. Amb Llàcer fent de presentador, crec que més d’un dels assistents va patir en algun moment per si arribava el toc de queda i Llàcer seguia damunt de l’escenari xerrant sense parar (val a dir que va arrencar moltes rialles).

Moltes versions en català

“Jardins de Broadway” no és un musical amb escenografia o amb ballarins, és un concert de la mà de set grans veus del teatre musical català, Àngel Llàcer, Manu Guix, Ivan Labanda, Elena Gadel, Diana Roig, Sylvia Parejo i Raquel Jezequel, i una de Vallecas, la de Ricky Mata. Llàcer ja es va encarregar de convertir Mata en el blanc de les seves bromes: “Ha cantat el de Vallecas, i parlant de l’estranger, us explicaré una anècdota de quan vaig anar a Londres amb el Manu”. Una broma que va fer aplaudir a gran part del públic.

L’espectacle va començar amb un número original en català, al més pur estil Broadway, protagonitzat per Llàcer i Guix que ràpidament va deixar pas a Ivan Labanda, que va interpretar en català un tema del musical Commpany (Stephen Sondheim). Un musical poc conegut pels assistents però que la potència de veu de Labanda va fer que tothom es quedés bocabadat.

Es podria dir que Ivan Labanda és la gran estrella masculina del teatre musical català, i l’estrella femenina és sense cap dubte Elena Gadel, que va captivar amb una interpretació amb un toc sensual de All that jazz del musical Chicago.

No tan coneguda però també d’allò més explosiva va ser la interpretació que Diana Roig va fer d’una de les grans “I want songs” de Broadway: Maybe this time de Cabaret. El mateix Llàcer va ser qui va explicar als assistents que una “I want song” és aquella que canta el protagonista d’un musical i que és una declaració d’intencions del que el personatge vol fer en un futur i en qui es vol convertir. Roig va fer una interpretació potent que no tenia res a envejar a la de Lizza Minnelli a la pel·lícula de 1972.

Ara bé, la interpretació que més aplaudiments es va emportar va ser la de Sylvia Parejo. L’artista va cantar, de manera impecable, un tema de Wicked, conegut per tenir unes cançons molt exigents a nivell vocal. La interpretació de Parejo de The Wizard and I​ va ser la que es va emportar més ovacions amb diferència. 

Entre mig de totes aquestes cançons Llàcer i Guix en feien de les seves i connectaven amb el públic explicant històries com la de com es van conèixer l’any 1997. Llàcer explicava la història i Guix, emocionat, no li va poder negar al seu amic la cançó que aquell 1997 els va unir: Gethsemane de l’òpera rock Jesuschrist Superstar del compositor Andrew Lloyd Webber.

El final de l’espectacle? apoteòsic. Llàcer, emocionat, no es va poder resistir a cantar el tema principal de l’últim musical que va fer amb Guix: I amb what I am de la Jaula de las Locas. Sense poder contenir les llàgrimes, Llàcer va donar les gràcies als assistents i va entonar aquest himne dient: “Aquesta cançó m’emociona perquè la puc cantar perquè estic viu”.

El futur de Llàcer i Guix

La pandèmia no ha aconseguit aturar aquesta parella artística i la propera tardor Llàcer i Guix portaran un dels musicals referents del Hollywood dels anys cinquanta i clàssic del gènere, Cantando Bajo la Lluvia al Teatre Tívoli. El repartiment de l’espectacle, que començarà a partir del 15 de setembre i les entrades dels quals ja s’han posat a la venda, l’encapçala Ivan Labanda, que interpretarà Don Lockwood, i Diana Roig com a Kathy Selden.

També hi participarà Mireia Portas com a Lina Lamont, Ricky Mata, que representarà Cosmo Brown, José Luis Mosquera com R. F. Simpson i Oriol Burés com Roscoe Dexter. La producció comptarà amb una trentena d’actors i ballarins a l’escenari amb un domini del claqué i el jazz, una orquestra en directe formada per 10 músics i una escenografia de grans dimensions. L’estrena serà, de fet, la més ambiciosa fins ara de la productora, amb un pressupost de 2,5 milions d’euros.

 

Foto principal: Àngel Llàcer i Manu Guix / ACN

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *