L’Institut Català de les Dones ha presentat el recull de contes no sexistes “Som fortes i valentes”

La presidenta de l’ICD ha destacat avui a Tortosa que “els contes tradicionals sempre han tingut uns rols esteriotipats que presenten les dones com a dèbils, mancades de recursos sense el seu príncep blau. Des de la infantesa ens orienten sobre com hem de ser segons el nostre sexe, se’ns adjudiquen uns rols de gènere que fan que es generin desigualtats” i, per tant, “és per aquest motiu que des de l’ICD ens vam adreçar a l’alumnat de 5è de primària de les escoles de les Terres de l’Ebre i els vam proposar de fer un recull de contes no sexistes, redactats i il·lustrats pel propi alumnat, i on s’empoderessin les dones i es superessin els estereotips”.

Segons ha explicat Laura Martínez, l’objectiu és “refexionar sobre els rols i els estereotips de gènere que ens envolten, qüestionar els rols de gènere i proposar alternatives més igualitàries, amb una mirada més àmplia dels models masculins i femenins, fomentar el respecte, ensenyar-los a respectar les diferències, l’empatia, el valor de la igualtat i l’empoderament de les dones en tots els àmbits”.

 2.000 exemplars de “Som fortes i valentes” es distribuiran a tot l’alumnat participant en el concurs, a totes les escoles i biblioteques i als serveis d’atenció a dones i els seus fills i filles de les comarques de les Terres de l’Ebre.

Al final de l’acte de presentació s’ha fet la lectura d’un fragment del conte “El somni de la Irene”, per part de la seva autora, Bruna Rosa Escurriola, alumna de l’Escola Sant Miquel de Deltebre.

gencat.cat – presidència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *