L’independentisme pressiona la mesa de diàleg

L’independentisme pressiona amb la Diada al govern català i al govern de Pedro Sánchez pocs dies abans de la celebració de la pròxima reunió de la mesa de diàleg. Aquesta trobada hauria de celebrar-se durant pròxima setmana, a l’espera de conèixer els detalls de la reunió com els punts a tractar o els integrants que la conformaran.

Els organitzadors de la marxa convocada ahir parlen d'”èxit” d’assistència. 400.000 persones, segons l’ANC i 108.000, segons la Guàrdia Urbana, van omplir els carrers de Barcelona amb motiu de la Diada. “Hem fet història amb una gran demostració de fortalesa. Ara li toca al Govern estar a l’alçada. Nosaltres continuarem empenyent!”, deia l’ANC a través de Twitter.

L’independentisme va aprofitar la concentració per mostrar, un cop més, el seu escepticisme envers la mesa de diàleg. “Ens hem de preparar per la ruptura! Govern, feu la independència i ens tindreu al costat!”, va declarar ahir la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

El líder d’Òmnium, Jordi Cuixart, va aprofitar la Diada per tornar a fer un crida per sortir al carrer. “La pressió al carrer és imprescindible”, va manifestar. Cuixart afirmava que la taula de diàleg “només serà efectiva si es respecta el dret a l’autodeterminació”.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar i president de l’Associació de Municipis per la Independència, Jordi Gaseni, també va aprofitar la diada per cridar a la unilateralitat. “Estem disposats a seguir preparant el país per un nou embat democràtic”, va dir durant el discurs a l’acte polític després de la manifestació.

Font: e-noticies: Política – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *