L’independentisme dóna per fet un referèndum

El president de la Generalitat Pere Aragonès segueix insistint en el referèndum tot i la negativa de Pedro Sánchez aquesta mateixa setmana. “El president de govern espanyol sap perfectament que el referèndum a Catalunya és inevitable”, ha dit Pere Aragonès en una entrevista concedida a El Periódico.

“Proposem un referèndum acordat, a l’escocesa, en què tots acceptem els procediments”, ha explicat el president del govern. També ha informat sobre la postura del govern de la Generalitat de cara a la taula de negociació, que es durà a terme al setembre. “Portarem una proposta que no sigui de govern sinó d’una àmplia majoria de la societat” ha argumentat Aragonès.

El president ha valorat la legalitat de l’amnistia i la “persecució” als independentistes. “L’amnistia no està prohibida a la Constitució perquè hi ha una llei d’amnistia vigent, la de 1977. La Constitució no la va derogar. S’ha intentat perseguir criminals del franquisme, a torturadors i se’ns ha dit que aquesta llei està vigent i que té cobertura constitucional. Si aquesta llei serveix per protegir els torturadors per què no pot haver-hi una llei perquè es deixi de perseguir persones que l’únic que van fer va ser fer possible que hi hagués unes urnes. Caldria una llei nova”, ha conclòs Aragonès.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *