Categories
ELNACIONAL.CAT

L’ICF formalitza 29 avals i el Tribunal de Comptes atorga dos dies més

L’Institut Català de Finances (ICF) ha lliurat als advocats dels 29 alts càrrecs del Govern que s’han acollit al Fons Complementari de Riscos els avals que han de presentar al Tribunal de Comptes. Es tracta d’avals individuals amb un import que es correspon gairebé amb els 5,4 milions que reclama l’òrgan fiscalitzador als responsables de les despeses de la Generalitat en política exterior entre els anys 2011 i el 2017. Quatre persones han presentat els seus propis avals.

El Tribunal de Comptes va desestimar ahir la petició del conseller d’Economia, Jaume Giró, per disposar de 15 dies més per a formalitzar els avals. Això no obstant, ha acceptat donar dos dies més per completar els tràmits.

Reunió dura de l’ICF

El consell de Govern de l’ICF va aprovar ahir a la nit els avals en una reunió “dura”, segons fonts dels assistents, i després de la tensió entre els socis de Govern que encara avui es responsabilitzen mútuament d’haver aturat aquesta via prevista al decret llei del Fons Complementari de Riscos que el Consell Executiu havia aprovat el 6 de juliol.

Ahir mateix a la nit es va fer el traspàs de diners des del Fons Complementari de Riscos, que està dotat amb 10 milions, a l’ICF per formalitzar l’operació. Això no obstant, faltava un tràmit notarial que va impedir tancar el procediment abans de les 12 de la nit, com imposava el Tribunal.

33 dels 34 afectats

Malgrat tot, amb els dos dies de marge que ha acceptat el Tribunal, els afectats podran concloure els tràmits. L’òrgan fiscalitzador ha confirmat que, a banda dels membres del Govern que s’han acollit als avals de l’ICF, quatre més han presentat els seus propis avals. Això fa 33 dels 34 càrrecs afectats.

A partir d’ara, el Tribunal de Comptes haurà de decidir si accepta els avals de l’ICF, que estan recolzats pel decret llei del Govern. En els propers dies se sabrà la decisió d’aquest òrgan que aquest matí ha hagut de desementir que hagués iniciat el procediment d’embargament arran del retard a l’hora de presentar els avals. 

Dijous vinent està previst que el Consell de Garanties Estatutàries faci públic el seu informe en relació a aquest decret, i que a partir d’aquí, sigui ratificat la setmana vinent pel ple del Parlament.

 

A la imatge principal, la façana del Tribunal de Comptes / Europa Press

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *