L’extinció dels refredats

Aquest últim any les persones han estat més alerta de la seva salut que mai. Tot i això, sembla que sols es parla de la Covid-19, la resta d’afeccions han quedat relegades, malauradament, a un segon pla. Cap ha desaparegut, però si han deixat d’estar en el punt de mira de la societat. Abans, a l’hivern, no es parlava d’altra cosa que no fos vacunació per la grip i refredats. Buscar remeis a les farmàcies era quasi quotidià. Però el 2021 ha portat una nova premissa: ja no es venen medicaments per als constipats.

Respecte als anys anteriors, la venda de remeis per a aquestes afeccions comunes ha baixat. Però ho ha fet d’una forma radical, cosa que ha portat als farmacèutics a pensar, fins i tot, que la gent no ho ha patit. “Sembla que la gent no s’ha refredat o, si ho han fet, han anat abans al metge”, afirmen des de la farmàcia Santa Coloma. A Les Anelletes hi coincideixen en el veredicte: “l’ús de la mascareta ha fet que els contagis d’aquestes malalties baixin considerablement. Per tant, la gent ja no busca remeis”.

Les xifres de venda d’aquests productes que abans eren tan habituals, semblen confirmar les sospites dels professionals. “No s’han fet comandes grans, ni una, de remeis per als refredats”, han confirmat des de la farmàcia Central. A l’Abarset han anat fins i tot més enllà, dient que la venda d’aquests productes ha baixat fins a un 90% del que era habitual en altres anys. Uns percentatges que sorprenen, fent comparativa amb temporades anteriors.

Tot i això, les persones sí que s’han preocupat per mantenir-se sanes i han acudit per aconseguir prevenir el contagi. “Hem vist un augment de la vitamina C, cosa que altres anys no havia sigut tan notable”, han afirmat des de la farmàcia Abarset. Millorar les defenses s’ha convertit en una prioritat, així ho han viscut també a Les Anelletes. La mascareta més l’angoixa per no estar dèbils contra la Covid-19 han aconseguit frenar els refredats i les grips.

Però, el que no ha frenat la pandèmia ha sigut les malalties mentals. Els medicaments per als constipats han donat pas als destinats a les afeccions psicològiques. “Hi ha molta gent que està nerviosa, que està perdent la feina, que té problemes, això fa que no dormin i que estiguin alterats tot el dia. Per tant, hem vist una pujada de la venda de pastilles per calmar i per descansar”, han indicat a la farmàcia Santa Coloma. A més, sembla que, segons les diverses fonts consultades, l’augment ha sigut bastant significatiu.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *