L’exministre de Sanitat Salvador Illa es vacuna contra la Covid

L’exministre de Sanitat Salvador Illa ha rebut sobre les 09:30 hores d’aquest dimecres la primera dosi de la vacuna de Pfizer contra la Covid-19 en un dels pavellons del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

El dirigent socialista, que va complir 55 anys el passat 5 de maig, ha arribat a les instal·lacions barcelonines a les 09:00 hores acompanyat per la seva dona, i després de mitja hora de cua l’han atès dues infermeres.

Salvador Illa i la PCR

Durant la campanya de les eleccions catalanes del passat 14 de febrer, el candidat del PSC es va veure embolicat en una forta polèmica després de negar-se a fer-se una PCR abans de participar en un debat de TV3, al·legant que no era necessari perquè ni tenia símptomes ni havia estat contacte estret amb cap positiu.

Alguns dels seus adversaris van suggerir llavors que no es va voler fer el test perquè s’havia vacunat de forma fraudulenta, saltant-se els protocols del Ministeri de Sanitat que va capitanejar fins a finals de gener.

Líders polítics com Pablo Casado (PP), Oriol Junqueras (ERC) i Carlos Carrizosa (Ciutadans) van abonar les sospites sobre Illa, fins al punt que Sanitat va sortir al pas per certificar que l’exministre no s’havia vacunat.

Illa, que va titllar aquestes acusacions de “calúmnies”, va mantenir a tota hora que es vacunaria quan li toqués per grup d’edat, una cosa que finalment ha fet aquest dimecres.

La vacunació a Catalunya

Gairebé el 25% de les persones de 50 a 59 anys té la primera dosi de la vacuna contra la Covid, segons dades del Departament de Salut. A nivell general, el 31,2% de la població de Catalunya ja ha rebut la primera vacuna i el 14,6% dels catalans té la pauta completa.

Si només es té en compte els majors de 16 anys, el percentatge puja fins al 36,7% amb la primera dosi i un 17,”% amb la pauta completa.

Foto principal: L’exministre de Sanitat i líder del PSC, Salvador Illa, rebent la vacuna contra la Covid / EFE

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *