L’exconsellera Alba Vergés serà la vicepresidenta primera del Parlament

L’exconsellera de Salut Alba Vergés torna a la Mesa del Parlament. Just abans d’assumir el càrrec amb el president Quim Torra al capdavant d’aquell Govern, Vergés era secretària de la Mesa. Ara, després de la presa de possessió del nou executiu de Pere Aragonès i que la republicana Anna Caula hagi deixat la Mesa per a ser secretària general de l’Esport, Vergés assumirà la vicepresidència primera del Parlament, segons ha confirmat l’ACN.

Caula ja fa dies que va renunciar al càrrec per a entrar a l’estructura de Govern, però Vergés no assumirà la vicepresidència fins que el relleu sigui votat al proper ple del Parlament.

La setmana passada, es va confirmar que Caula serà la nova secretària general de l’Esport. Caula abandonarà així la Mesa per entrar a formar part de la conselleria de la Presidència, que encapçala Laura Vilagrà. Caula (Girona, 1971) és entrenadora esportiva, directiva de l’Uni Girona des de 2014 i diputada des de fa tres legislatures. També hi havia estat portaveu d’ERC. El març de 2021 va ser escollida vicepresidenta primera de la Mesa.

“Tanco una etapa al Parlament, amb moments molt difícils marcats per la repressió, i amb moments també molt bons; i agraeixo la feina als companys i la confiança per seguir aportant a l’esport femení i de base, ara des del Govern”, va afirmar Caula en un comunicat.

Més moviments entre departaments

Aquest dimarts d’han confirmat altres moviments dins els departaments del Govern: l’exportaveu i exconsellera de la Presidència Meritxell Budó deixarà el Parlament per incorporar-se a la conselleria de Salut. Budó pilotarà la secretaria d’Atenció Sanitària i Participació, fins ara en mans de Carme Bertal (nomenada per ERC).

Així, Budó renuncia a l’acta de diputada i entrarà a formar part del departament que pilota Josep Maria Argimon. Llicenciada en Farmàcia, Budó ha estat la cara visible del Govern durant la pandèmia com a portaveu de l’executiu de Quim Torra. L’exconsellera havia estat a les travesses per liderar alguna conselleria del nou Govern de Pere Aragonès. Finalment encapçalarà la secretaria d’Atenció Sanitària i Participació.

Dues altres dones també han passat del departament de Presidència a la conselleria de Salut: Montserrat Morante, propera a Budó, és ara la cap de gabinet del conseller Argimon. I la fins ara secretària general de Presidència, Meritxell Masó, és la nova número dos del departament de Salut.

D’altra banda, el director de Processos Electorals de la Generalitat de Catalunya, Ismael Peña López, es perfila com a director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, un càrrec que depèn de la conselleria de la Presidència.

Qui també passarà al departament de la Presidència, liderat per la republicana Laura Vilagrà, és el fins ara secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol.

 

Foto principal: El president del Govern, Pere Aragonès i la fins ara consellera de Salut, Alba Vergés / ACN

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *