L’ex-batlle ‘rebel’ i dues secretàries judicials entre els sis aspirants a dues places de fiscal

L’ex-batlle Núria López, que va mantenir un tens pols amb el poder judicial perquè considerava que li corresponia automàticament una plaça a la qual hi havia accedit en substitució, i les secretàries judicials Roser Mazón i Noemí Rossell són tres dels sis aspirants a les dues places de fiscal adjunt que hi ha actualment en joc. La llista de candidats admesos s’ha fet pública recentment després que el 31 de març es tanqués el termini de presentació d’interessats.

Els altres tres aspirants són la inspectora de treball Jèssica Cruz i els juristes Gemma Gaset, que com Mazón per exemple ja ha participat recentment en algun concurs de naturalesa similar o fins i tot idèntica, i David Monteagudo. El procés selectiu és per ingressar a la carrera judicial. Però es busca relleu per les vacants deixades al seu dia per les ara magistrades Carolina Bailén (del Tribunal de Corts) i Alexandra Cornella (del Tribunal Superior). En un primer intent de proveir aquestes dues places que ara tornen a estar a concurs, el procés es va declarar desert.

Accés principal a la Seu de la Justícia.

Relacionat

Una vegada publicada la llista d’aspirants, en un termini d’entre un i sis mesos s’haurà de fer la fase d’oposició, que té una doble vessant, la de les proves pròpiament dites (teòrica, pràctica i d’idiomes) més la de mèrits, que molt sovint acaba decantant la balança davant les queixes generals que una part que s’acaba subjectivant pugui tombar la truita a favor d’un o altre candidat. Les persones elegides, si finalment és el cas, hauran de seguir posteriorment una formació específica.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *