Les jardineres perilloses són en realitat contenidors industrials

Les jardineres potencialment perilloses pels seus cantells sortints que l’Ajuntament de Barcelona està col·locant en entorns escolars dins el programa ‘Protegim les escoles’ són, en realitat, contenidors metàl·lics dissenyats per a funcions molt diferents aplicables al sector de la indústria i la construcció. 

Tal i com ha assenyalat l’usuari @razibasi en resposta a la notícia d’elNacional.cat sobre les jardineres, el seu disseny no té res a veure amb la jardineria i molt menys per al seu ús davant de col·legis just ara que som a punt de la reentrada escolar, sinó que està fet amb la idea de oferir contenidors robustos. La raó de ser dels cantells sortints no és altre que la de permetre apilar-los fàcilment i oferir enganxos per poder ser hissats amb una grua.

Diversos models de contenidors industrials / Almateca – NoegaShop

De fet, una simple ullada a pàgines web de material industrial permet trobar-los en diverses mides i colors amb preus que oscil·len entre els 200 i els 300 euros la unitat, i amb especificacions com la capacitat de càrrega, que va de 1000 a 1500 kilograms.

Lacònica resposta de l’ajuntament

La instal·lació de les jardineres ja va ser qüestionada pel grup municipal de Junts per Catalunya a l’ajuntament, que el passat 4 de juny va elevar un prec segons el qual es demanava que el govern del districte de l’Eixample “retiri les jardineres que hi ha a la cantonada Roger de Flor amb Rosselló davant l’Escola 9 Graons per evitar danys personals i se’n disposin de noves amb materials menys perillosos”. 

La resposta del regidor del districte de l’Eixample, Jordi Martí, no podia ser més lacònica: “Aquest projecte ha passat per tot els Responsables d’Espai Públic i s’ha col·locat a diverses escoles des del 2017 sense que consti cap incidència al respecte. La única incidència que constava és la demanda que va fer una veïna a l’audiència pública del Districte de l’Eixample el passat 3 de juny”.

Inici del curs

Amb motiu de l’inici escolar, previst per a dilluns vinent, al llarg de l’estiu s’han dut a terme obres en l’entorn de 75 centres educatius dins el programa ‘Protegim les escoles’, que busca separar els infants del trànsit. A falta de quatre dies per l’inici del curs, moltes obres encara no estan finalitzades.

Les jardineres s’estan instal·lant en diversos punts de la ciutat, com davant de l’escola Milà i Fontanals del carrer dels Àngels del Raval, l’escola Timbaler del Bruc al carrer Riera d’Horta a Nou Barris i al col·legi Antoni Brusi al carrer Llull, a Sant Martí.

 

Imatge principal: Una de les jardineres amb cantells sortints / Jordi Palmer

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *