Les Festes de Sants s’acomiaden: més càrregues policials i llançament d’objectes

Les Festes de Sants celebren la seva última nit i s’acomiaden amb poca originalitat: una nova matinada amb les imatges habituals dels darrers dies, protagonitzades per més botellons multitudinaris i aldarulls, guarnits amb càrregues policials i llançaments d’objectes.

Un dia més, el parc de l’Espanya Industrial ha estat el focus de la vetllada, on milers de persones s’han aplegat a partir de quart d’una de la matinada, quan ha acabat l’última actuació musical de la festa alternativa. Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana han permès que seguissin la festa fins ben passades les quatre, quan els han desallotjat.

Aglomeracions al parc de l’Espanya Industrial / ACN

La intervenció de la policia no ha estat ben vista per molts dels assistents a la festa, que han respost amb el llançament d’ampolles i altres objectes. Però això no és cap manifestació: la gent va borratxa i és difícil encertar l’objectiu. Aleshores, més d’una persona ha rebut foc amic i ha acabat la vetllada amb una ferida al cap. Tot i això, res greu.

Les unitats antiavalots han estat les encarregades de dispersar els milers de persones concentrades tant al parc com als carrers més propers. El fotoperiodista independent Axel John Miranda M. ha compartit a les xarxes vídeos sobre l’actuació policial.

Llançaments d’ampolles de vidre contra la policia en el desallotjament del Parc de l’Espanya Industrial de l’última nit de Festes Majors de Sants. pic.twitter.com/1PRHBbXxgE

— Axel John Miranda M. (@axelmiranda_) August 29, 2021

Llançaments d’ampolles de vidre contra la policia en el desallotjament del Parc de l’Espanya Industrial de l’última nit de Festes Majors de Sants pic.twitter.com/ozJRAUCYt0

— Axel John Miranda M. (@axelmiranda_) August 29, 2021

La sang no només ha corregut quan les autoritats han intervingut. Sense mascaretes i amb neveres amb begudes fredes, els joves han seguit la festa al parc un cop han acabat els concerts. La nit passava i el seu estat etílic empitjorava, fins al punt de registrar-se baralles. En una d’elles han trencat una ampolla de vidre al cap d’un noi, que ha hagut de ser atès pels equips sanitaris.

Dos joves també han caigut d’un mur d’uns tres metres quan intentaven sortir del parc. Segons recull l’ACN, en Mamadou és la persona que ha trucat al SEM i ha explicat que la policia ha tallat un dels accessos al parc i que molts joves han saltat el mur per no haver de fer tota la volta. En aquest cas, han caigut malament i ha hagut de ser evacuat en ambulància en fer-se mal a la cama. “Si no haguessin tancat la porta, això no hauria passat”, ha lamentat en Mamadou.

Sanitaris evacuen una persona ferida / ACN

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ja va anunciar aquest dissabte que els Mossos d’Esquadra havien reforçat amb cent dotacions més el dispositiu que fan amb les policies locals de Catalunya per controlar els botellons. Un reforç que suposa un increment de 300 agents que se sumen als que ja s’havien destinat anteriorment.

Probablement aquest increment en el nombre d’efectius s’haurà de mantenir, perquè encara que s’hagin acabat les Festes de Sants, actualment no hi ha toc de queda a cap municipi de Catalunya. Els botellons poden tornar-se habituals durant les pròximes setmanes i és per això que l’oci nocturn demana que els deixin obrir: si els locals estan oberts, la gent no s’acumularà als carrers. La Generalitat haurà de justificar dimarts perquè manté la prohibició en l’obertura de l’hostaleria i la restauració a la nit.

 

Imatge principal: La Guàrdia Urbana vigila els botellons a les Festes de Sants / Carlos Baglietto

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *