Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

Les entitats més importants de les Balears subscriuen un manifest a favor de la llengua i el país

Els organismes balears que formen la Xarxa per la Llengua, la Cultura i el País han celebrat aquest cap de setmana una trobada a Formentera per coordinar-se i han exposat les seves idees, inquietuds i objectius en un manifest.

Així, Obra Cultural Balear de Formentera, l’Institut d’Estudis Eivissencs, l’Institut Menorquí d’Estudis, Joves de Mallorca per la Llengua i l’Obra Cultural Balear de Mallorca, entitats que agrupen desenes de milers de persones, han convingut que a les Illes Balears és necessari garantir que totes les persones residents a les Illes Balears puguin accedir als coneixements necessaris de llengua catalana, incentivar el prestigi i l’ús social de la llengua catalana i garantir el ple exercici dels drets lingüístics de les persones que opten per usar el català.

El document també contempla com a bé fonamental l’accés de tota la ciutadania a la cultura, el reconeixement d’aquesta com a peça clau en el desenvolupament de la societat, i sobretot, valorar la pròpia d’arrel i tradicional, “aprofitant tot el seu potencial integrador”, i apostar per la interrelació entre totes les llengües i cultures que conviuen al territori.

Amb l’assoliment d’aquests objectius s’aconseguiria fer de les Illes Balears una societat cohesionada i garantir l’exercici dels drets civils de tots els habitants.

També reclamen els recursos adients per tirar endavant amb aquesta política social i cultural que implicaria dotar el país d’un sistema de finançament just.

Per aquest motiu, demanen a “les institucions públiques facin les polítiques necessàries i destinin els recursos pertinents per l’assoliment d’aquestes fites” i fan una crida “a tota la ciutadania a reclamar totes aquestes necessitats i mobilitzar-se fins a fer-les possibles”.

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *