Categories
ELNACIONAL.CAT

Les cabines de peatge de la C-32 i C-33 desapareixeran a l’octubre

Ja fa una setmana que gran part dels peatges de Catalunya són història, però el que encara seguirem veient són les famoses cabines de color taronja a les carreteres, que s’aniran retirant a poc a poc. De fet, el Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori preveu retirar totes les cabines de peatge dels carrils centrals de les autopistes C-32 i C-33 a finals del pròxim mes d’octubre.

De fet, el Govern no va perdre ni un sol dia a començar aquesta retirada de les cabines, ja que els treballs previs van començar el passat 1 de setembre i des de l’Executiu preveuen que els pròxims dies es desviï el trànsit cap als carrils laterals per poder fer entrar la maquinària pesant necessària per al desmuntatge del peatge.

Els treballs s’allargaran fins a finals d’octubre i en aquest temps s’hauran de retirar les 18 cabines del peatge de Mollet (C-33) i les 70 que suma la C-32 Nord al llarg del Maresme, 26 a Santa Susanna, 14 a Vilassar i 30 a Arenys. Els treballs de desmuntatge estan inclosos al contracte de manteniment de les autopistes, de 8,4 milions d’euros.

Aquesta setmana s’estan duent a terme els treballs que han de desviar el trànsit rodat cap als laterals de la via i possibilitar l’entrada de maquinària al tronc central. Entre dijous i dimarts de la pròxima setmana s’instal·laran elements de formigó per delimitar l’espai transitable i a partir de llavors s’iniciarà el desmuntatge físic de les cabines. Un cop acabada aquesta primera fase, el trànsit tornarà als carrils centrals i s’iniciarà el desmuntatge de les cabines laterals.

Elena carrega contra el calendari del govern espanyol

Una altra història molt diferent serà el desmuntatge de les cabines de peatge de l’AP-2 i l’AP-7, ja que el govern espanyol no preveu acabar les tasques fins al mes de febrer de l’any que ve. De fet, ja hi ha veus dins del Govern que han criticat aquesta demora de sis mesos.

El primer a alçar la veu ha estat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, a través del seu compte de Twitter, on ha carregat contra el Ministeri assegurant que “és injustificable que l’Estat es plantegi un horitzó de 6 mesos per retirar les estructures de peatge que generen embussos a l’AP-7” i ha reclamat que facin com el Govern i comencin ja les tasques.

Les crítiques d’Elena al govern espanyol no són infundades i arriben després que aquest passat cap de setmana es produïssin llargues retencions a les carreteres catalanes provocades per les cabines dels peatges, de fet l’AP-7 les retencions de fins a 37 quilòmetres des de Maçanet de la Selva fins a Granollers.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *