L’empresa britànica Lightpoint Medical estableix a Vilanova i la Geltrú la seva primera seu al sud d’Europa

  • La companyia, que es dedica al disseny i producció d’eines quirúrgiques robotitzades per a la cirurgia del càncer, té la seu central a Londres i compta amb oficines a Amsterdam i Boston
  • Per establir-se a Catalunya, l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement
  • La firma està col·laborant amb l’Hospital del Mar en un assaig clínic internacional per avaluar el rendiment d’aquesta tecnologia en l’àmbit del càncer de pròstata


L’empresa britànica Lightpoint Medical, especialitzada en el disseny i producció d’eines quirúrgiques robotitzades amb precisió per a la cirurgia del càncer, ha establert a Vilanova i la Geltrú (Garraf) la seva primera seu al sud d’Europa. Des de les noves oficines de Vilanova i la Geltrú, Lightpoint Medical distribuirà de forma global les seves tecnologies i coordinarà les operacions corporatives.

Aquest projecte ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Actualment hi ha 780 filials d’empreses britàniques establertes a Catalunya, segons dades d’ACCIÓ.

Amb seu central a Londres i oficines a Amsterdam i Boston, Lightpoint Medical es dedica a la fabricació d’eines quirúrgiques miniaturitzades per fer una detecció més precisa del càncer en temps real durant una operació. La seva primera eina, anomenada SENSEI, és una sonda en miniatura i flexible dissenyada per detectar la propagació del càncer al sistema limfàtic, que és la principal via de transmissió de la malaltia al cos. La tecnologia és aplicable als càncers de pròstata, cervical, de pulmó, d’estómac i colorectal.

D’acord amb la directora d’operacions de Lightpoint Medical, Claire Woodthorpe, l’empresa ha decidit establir-se prop de Barcelona perquè “és una capital europea de la innovació.” Woodthorpe també destaca que “és increïblement valuós ubicar-se dins d’un ecosistema tan ric d’empreses tecnològiques altament innovadores” com el que es troba a la capital catalana.

De fet, l’empresa tecnològica està col·laborant amb l’Hospital del Mar en un assaig clínic internacional per avaluar el rendiment i la idoneïtat de la seva tecnologia en l’àmbit del càncer de pròstata. A l’assaig també participen hospitals d’Alemanya, França, el Regne Unit, els Països Baixos i Bèlgica.

Fundada el 2012, la companyia ha completat recentment una ronda de finançament de 8 milions de dòlars en què han participat inversors privats, empreses i fundacions. Actualment el dispositiu té l’aprovació per comercialitzar-se a la Unió Europea, els Estats Units i Austràlia i té acords de distribució a Austràlia, Espanya i Portugal. L’empresa compta amb una trentena de treballadors a escala internacional.

En concret, Lightpoint Medical ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *