L’economia global creixerà un 5,6% el 2021, impulsada pels EUA i la Xina

L’economia mundial creixerà un 5,6% aquest any, això significa un augment de més d’un punt respecte a les previsions fetes per la mateixa institució el gener, que va ser del 4%. Malgrat aquest augment de les previsions, el creixement econòmic serà de manera desigual amb un fort rebot dels Estats Units i la Xina en plena recuperació, després de la crisi provocada per la Covid, davant una feble expansió als mercats emergents, va indicar aquest dimarts el Banc Mundial (BM).

“Encara que donem la benvinguda als senyals de recuperació global, la pandèmia continua imposant pobresa i desigualtat en la gent dels països en desenvolupament a tot el món”, va assenyalar David Malpass, president del BM, en presentar el nou informe semestral de perspectives econòmiques.

A més, s’espera que a prop del 90% de les economies avançades reprenguin els seus ingressos per càpita el 2022, mentre que només un terç dels mercats emergents ho faran el proper any, en gran manera a causa del desigual accés global a les vacunes, ha advertit el principal organisme de desenvolupament mundial.

Gran repunt de la Xina i els Estats Units

L’economia dels Estats Units registrarà una expansió del 6,8% aquest any, després de la contracció del 3,5% l’any passat; La Xina la farà un 8,5%, després d’alentir-se al 2,3 % el 2020; i la zona euro creixerà aquest any un 4,2%, davant la frenada del 6,6% de l’any previ.

En el cas d’Amèrica Llatina, el Banc Mundial preveu un repunt del 5,2% aquest any, per sobre de les previsions del 3,2% estimades fa sis mesos, encara que matisa que dependrà del “moderat progrés en la vacunació, la relaxació de les mesures de restricció i un augment dels preus de les matèries primeres”, entre altres factors.

Les dues grans economies regionals mostraran sòlides expansions: El Brasil creixerà un 4,5% aquest any, gràcies a una nova ronda de pagaments directes; mentre que Mèxic el farà un 5%, impulsat per l’esperat auge en la demanda dels EUA al sector manufacturer i de serveis.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *