Laporta pren la paraula

Amb bon criteri, Joan Laporta agafa el rave per les fulles i demà compareixerà en roda de premsa. De fet, serà la primera vegada que se sotmet a l’escrutini dels mitjans des que és president perquè fins ara la vegada que se l’havia sentit parlar amb una mínima extensió havia estat en el seu discurs de presa de possessió. Demà respondrà a totes les qüestions que envolten el barcelonisme: econòmiques, esportives (el foc nou, entrenador, jugadors…), l’expedient de la UEFA, Messi…

Comparèixer és una bona decisió perquè l’assumpte de l’entrenador és ara mateix incandescent. I és molt delicat, tant pel que representa Koeman pel barcelonisme com per les conseqüències que podria tenir mantenir l’holandès la temporada que ve a la banqueta del Camp Nou al final d’un període més o menys extens de discussió.

Els crítics amb Laporta podran trobar-li pegues cada dia, però no li podran retreure falta de franquesa amb Koeman. El club li està buscant substitut i el tècnic ho sap, i també sap que si no apareix relleu fiable, continuarà a la banqueta del Barça. No és habitual aquest nivell de comunicació, i és aquesta mateixa heterodòxia la que descol·loca l’entorn i els analistes.

Koeman es pot sentir menystingut, però no enganyat. Però superat l’aspecte personal, si el Barça decideix mantenir el tècnic en la seva posició, el mateix dia haurà d’iniciar un procés de reforçament de Koeman que estarà en proporció directa al temps que s’hagin allargat els dubtes. Perquè cada dia que passa s’erosiona més la seva autoritat com a cap del vestidor. La sort és que, sobre el paper, mitja plantilla serà nova i, en aquest sentit, descontaminada. Estratègies de reforç a banda, la millor manera que Koeman es faci fort és òbvia: guanyar.

L’alternativa és trobar un entrenador que satisfaci les expectatives de ressorgiment que genera l’arribada de Laporta. Un tècnic tan indiscutible que fes que la sortida de l’heroi de Wembley 92 fos més suportable per al barcelonisme, fins i tot per al mateix Koeman. De tan inqüestionable només n’hi ha un, que dissabte intentarà guiar el Manchester City a guanyar la seva primera Champions.

Anar a la font – El Punt Avui – Esports

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *