Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

L’ANC programa actes a l’estranger per la Diada

Les assemblees exteriors de l’ANC d’Anglaterra, Bèlgica, França, Mèxic, els Països Baixos, Luxemburg, Irlanda i els Estats Units han programat diferents actes per als dies 10 i 11 de setembre. Des d’un homenatge a Bèlgica al marquès de Robí, figura clau de la diàspora de l’exili català després de la derrota de Barcelona dels 1714 (que comptarà amb la presència de Carles Puigdemont), fins a actuacions de la Colla Bastonera i els Castellers de Londres o un debat sobre la independència d’Escòcia a l’assemblea establerta a la capital del Regne Unit que comptarà amb la participació de Chris Bambery, escriptor i activista polític escocès. Als EUA, Josep Lluís Carod Rovira oferirà una conferència sobre els reptes del moviment independentista.

L’ANC Mèxic farà una manifestació davant l’ambaixada espanyola a Ciutat de Mèxic, mentre que l’ANC França organitzarà mobilitzacions a París ia Niça per denunciar la “contínua repressió” espanyola contra els independentistes catalans i reivindicar el dret a l’autodeterminació.

L’ANC Luxemburg celebrarà un acte digital sobre el context i la situació actual dels representants catalans a l’exili, i també coorganitzarà un acte per celebrar la Diada. Finalment, l’ANC d’Irlanda organitzarà una concentració a Merrion Square, Dublín i l’ANC dels Països Baixos organitzarà diverses activitats de celebració de la Diada a Amsterdam.

D’altra banda, la cinquena edició de la Catalan Week tindrà lloc la primera setmana d’octubre, en el context del quart aniversari del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Organitzada per primera vegada el 2016, la Catalan Week se centra a fomentar la causa independentista a l’estranger i denuncia la “repressió política d’Espanya contra el poble de Catalunya”.

 

Programa amb els actes de les delegacions exteriors de l’ANC a la Diada de l’11 de setembre del 2021. Autor/a: ANC

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *