L’ANC omple d’estelades el pas del Tour per la Catalunya Nord: TVE ho ignora

Etapa molt especial la d’aquest diumenge al Tour de França, en la qual el pilot es desplaçava des de Céret fins a Andorra, superant 3 ports de primera categoria i un de segona.

Aprofitant que es tractava d’una de les etapes més esperades d’aquesta edició del Tour de França i, per tant, amb més audiència, i que passava per l’Alta Cerdanya, les seccions de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Cerdanya i de la Catalunya Nord i el Consell Republicà van convocar un acte reivindicatiu que consistia a acudir a l’etapa amb el nombre més gran de banderes estelades possible, a més de desplegar una bandera independentista gegant en un dels grans revolts en les quals la retransmissió internacional acostuma a fer plans generals.

Els comentaristes del Tour de TVE et comenten un primer pla d’una vaca, un camp de blat cegat amb formes estranyes o un dibuix a l’asfalt, i amb això curiosament s’han quedat ben callats. Quin tros d’estelada! pic.twitter.com/fQAFIwSlYA

— Joan Mangues (@jmangues) July 11, 2021

TVE ignora l’estelada; a França la comenten

I l’acte ha estat un èxit absolut, ja que la pluja d’estelades a les zones amb públic ha estat notòria, amb el colofó en el qual tots els televidents han pogut apreciar la gegantina estelada desplegada per l’ANC. “Els comentaristes del Tour de TVE et comenten un primer pla d’una vaca, un camp de blat segat amb formes estranyes o un dibuix a l’asfalt, però amb això curiosament s’han quedat ben callats. Quin tros d’estelada!”, recorda un usuari del Twitter.

“El comentarista de la televisió francesa ha parlat de l’estelada, “la bandera dels nacionalistes catalans que volen la independència tant a Espanya que a França” ha dit”, afegeix un altre. “Aplaudiments per als quals han portat l’estelada al tour. Un plaer. Sort que la senyal és internacional perquè Españistán l’hauria censurat”.

😂😂😂😂😂😂 pic.twitter.com/lUdvHu0s7n

— Bernat Castro (@Berlustinho) July 11, 2021

Una etapa de muntanya marcada per les estelades

La ja viralitzada estelada gegant, que està donant moltíssim a parlar al Twitter perquè ha sortit durant una bona estona al senyal en directe, no ha estat ni de bon tros l’única, ja que al llarg de tota l’etapa els convocants de la reivindicació ha col·locat algunes més.

Membres de l’ANC, amb banderes estelades al pas del pilo del Tour / ANC

Veient la repercussió que està tenint l’acte, no hi ha dubte que ha estat un enorme èxit.

 

Imatge principal: moment en què el senyal internacional del Tour mostra l’estelada / RTVE

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *