L’alcalde de Premià de Mar (PDeCAT) fitxa com a assessor un exdiputat de Cs

L’alcalde de Premià de Mar, Rafael Navarro, del PDeCAT, ha fitxat com a assessor l’exdiputat de Ciutadans Martí Pachamé. Així s’indica en el butlletí municipal que recull la resolució d’alcaldia que nomena Pachamé com a assessor de servei, personal eventual classe de confiança i assessorament especial. El govern de Premià de Mar està format per Junts Per Premià de Mar – PDeCAT i el PSC.

La resolució d’alcaldia que s’ha fet pública ara data del dia 12 de juliol i estableix que a l’exdiputat se li aplica el règim estatutari dels funcionaris de carrera “per analogia”. Això marca una jornada de treball de 37,5 hores “flexible i amb disponibilitat horària” i una remuneració de 50.000 euros bruts anuals. Pel que fa a les seves tasques, se li atribueixen les funcions de “confiança i assessorament especial” per planificar, organitzar i coordinar les activitats de l’alcalde. 

Diputat entre 2018 i 2020

Pachamé va ser diputat per Ciutadans durant la dotzena legislatura, del 17 de gener del 2018 al 21 de desembre del 2020. En aquest temps va formar part de la Comissió de la Sindicatura de Comptes, de la Comissió d’Economia i Hisenda, de la Comissió d’Empresa i Coneixement o de la Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies.

Des de l’Ajuntament s’ha indicat que a l’hora de contractar Pachamé s’ha valorat “el currículum i la formació professional”, tot posant l’èmfasi en el fet que és doctor en economia. També ha indicat que la incorporació forma part de la sèrie de peticions que van fer “tots els grups municipals” en el decurs de les negociacions de pressupost. Cs va votar a favor i ERC es va abstenir, ha indicat la mateixa font.

Alcalde des de desembre

Rafael Navarro es va convertir en alcalde de Premià de Mar després que Miquel Àngel Méndez (JxCat-PdeCAT), renuncies al càrrec per manca de “motivació i il·lusió” per afrontar el que resta de mandat. Fins aquell moment, Navarro era regidor d’Ensenyament, Joventut, Comunicació, Participació i Polítiques Digitals. Méndez va marxar després de 13 anys al govern municipal, 10 com a primer tinent d’alcalde i 3 com a alcalde. Va ser l’encarregat de substituir a Buch quan l’exconseller va assumir la cartera d’interior.

 

Imatge principal, ajuntament de Premià de Mar / Ajuntament de Premià de Mar

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *