Categories
beteve.cat

L’Ajuntament de Barcelona tornarà a subvencionar el 75 % dels llums de Nadal

L’Ajuntament de Barcelona tornarà a subvencionar el 75 % de l’enllumenat nadalenc dels eixos comercials de la ciutat, per segon any consecutiu. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha dit que l’objectiu és continuar donant suport al comerç de proximitat, que encara no s’ha recuperat del tancament dels negocis durant els mesos més durs de la pandèmia pel coronavirus i de la davallada de les vendes.

La intenció del consistori amb aquesta mesura és que aquells eixos comercials que ho vulguin puguin posar l’enllumenat nadalenc malgrat la baixada de l’activitat. És, segons Collboni, per “ajudar molts comerços que probablement ara no podrien instal·lar llums” sense aquesta subvenció municipal.

Segons el govern municipal, l’Ajuntament incrementa la inversió municipal en l’enllumenat de les festes: dels 1,6 milions d’euros el 2020 als més de 2 M enguany, és a dir, un 43,8 % més. El consistori es mostra convençut que els llums contribuiran a fomentar les compres i, així, facilitar la recuperació econòmica després de l’impacte de la pandèmia.

Satisfacció de les entitats comercials

Barcelona Oberta i Barcelona Comerç han rebut amb satisfacció l’anunci de l’Ajuntament sobre la subvenció. Totes dues entitats han volgut agrair públicament el gest del consistori “en uns moments encara amb fortes dificultats econòmiques per al comerç, molt perjudicat per mesos de restriccions i caigudes significatives de facturació”. Les associacions del comerç consideren que la mesura suposarà una ajuda per al sector perquè, recorden, la il·luminació per Nadal és una de les despeses més importants a què han de fer front.

Fantàstica notícia La millor manera de començar a planificar la campanya de Nadal.#comerçdeproximitat #reset #covidOff https://t.co/EmxMkCHSJK

— Barcelona Comerç (@eixosbcn) July 3, 2021

La ronda de Sant Pere tindrà llums de Nadal nous

Aquesta subvenció anunciada se suma a les novetats pel que fa a l’enllumenat. Per exemple, la plaça de Catalunya, la Gran Via i el carrer d’Aragó lluiran models d’il·luminació nous. A més, per primera vegada, la ronda de Sant Pere tindrà llums de Nadal, i se sumarà així a les vies il·luminades que han començat a tenir ornamentació nadalenca en els darrers anys. És el cas de la mateixa plaça de Catalunya o també de la via Laietana, la plaça d’Urquinaona i Balmes.

També es mantindrà la il·luminació a les façanes dels 39 edificis de mercats municipals.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *