L’Agència Catalana del Consum renova el conveni amb AUTOCONTROL per garantir una publicitat responsable

Acte virtual de signatura de l'acord amb AUTOCONTROL

Acte virtual de signatura de l’acord entre l’ACC i AUTOCONTROL.

L’Agència Catalana del Consum (ACC), del Departament d’Empresa i Coneixement, i l’Associació per a l’Autoregulació de la Comunicació Comercial (AUTOCONTROL) han signat un conveni de col·laboració en matèria d’activitat publicitària i consum, que actualitza el marc de cooperació existent entre les dues entitats des del 2014, per contribuir a un desenvolupament correcte de l’activitat publicitària.

AUTOCONTROL és un organisme independent d’autoregulació de la indústria publicitària, integrat per anunciants, agències de publicitat, mitjans de comunicació i associacions professionals, que a més compta amb el Jurat de la Publicitat, un òrgan extrajudicial de resolució de controvèrsies que s’encarrega de resoldre reclamacions en matèria publicitària.

D’acord amb el nou conveni, AUTOCONTROL assumeix el compromís de mantenir informada regularment l’Agència tant de la seva activitat de control previ voluntari de la publicitat, com de les decisions que adopti el Jurat de la Publicitat.

Així mateix, l’ACC, en el marc de qualsevol actuació, podrà sol·licitar informació a AUTOCONTROL sobre si una determinada peça publicitària ha obtingut un informe d’assessorament previ positiu (Copy Advice® positiva); així com si ha estat objecte d’un pronunciament per part de Jurat de la Publicitat.

A més, abans d’iniciar actuacions contra una determinada comunicació comercial contrària a l’ètica publicitària, l’Agència Catalana del Consum podrà instar l’actuació d’AUTOCONTROL, sense que això afecti les facultats inspectores i sancionadores de l’ACC pel que fa al control de l’activitat publicitària.

D’altra banda, els dos organismes podran organitzar conjuntament activitats de divulgació i formació sobre el compliment de la normativa legal i deontològica en matèria de publicitat, des del punt de vista de la defensa i la protecció dels consumidors.

Finalment, l’acord també estableix la constitució d’una comissió de seguiment formada per dos representants de Consum –un dels quals actuarà com a president– i dos representants d’AUTOCONTROL –un dels quals actuarà com a secretari–. Aquesta comissió es reunirà de forma periòdica per tal de fer un seguiment constant del desenvolupament i l’aplicació d’aquest acord.

gencat.cat – consum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *