L’Aerobús ja nota l’increment del turisme: té el triple d’usuaris que l’estiu del 2020

L’Aerobús, el servei que uneix Barcelona amb l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, ha notat les conseqüències de l’esclat de la crisi del coronavirus. Tot i això, ja comença a recuperar usuaris: si bé encara està un 40 % per sota de l’estiu del 2019, ja té el triple de demanda que el 2020, el primer any de pandèmia. Ara, l’Àrea Metropolitana de Barcelona confia que la posada en marxa del servei a la nit ajudi a recuperar el turisme i l’activitat de l’aeroport.

El director Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Joan Maria Bigas, celebra que el nou Aerobús permetrà als passatgers anar o tornar de l’aeroport durant les hores nocturnes, sense la necessitat de fer-ho amb vehicle privat (serveis com el metro i Rodalies estan tancats a la nit). Això, diu, obre la porta a l’increment de l’activitat aeroportuàri. “És important que l’Aerobús contribueixi a la recuperació de l’aeroport, que funciona les 24 hores del dia“, assegura Bigas.

El responsable de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana creu que el funcionament de l’Aerobús tot el dia i tots els dies de l’any contribuirà també a la recuperació econòmica de Barcelona. Abans de la pandèmia, un 15 % dels passatgers de l’aeroport optava per aquest servei per anar fins a Barcelona i l’AMB es posa com a objectiu superar aquest percentatge a mitjà termini.

Pocs trajectes a la nit fins ara

Setmanes després de la posada en marxa del servei les 24 hores, el trànsit d’usuaris a la nit és escàs, com també ho és el de vols nocturns a l’aeroport. Malgrat la demanda baixa actual, Joan Maria Bigas confia que la situació canviï els propers mesos, amb l’avenç de la vacunació i l’aixecament de les restriccions a Espanya i a altres països del món.

En qualsevol cas, Bigas afirma que el nou Aerobús pot assumir una mica més de la demanda que hi havia abans de la crisi sanitària i, per això, no preveu cap modificació de l’oferta a curt termini. Ara bé, està preparat davant d’una possible ampliació de l’aeroport, que pot contribuir a més demanda. “Davant qualsevol increment més enllà de la demanda que teníem el 2019, analitzarem les necessitats que pugui haver-hi de més oferta”.

L’Aerobús s’inclou a l’Hola Barcelona Travel Card

Una altra de les novetats recents és que el servei Aerobús s’inclou dins de l’abonament Hola Barcelona Travel Card, un títol unipersonal per a no residents que permet fer viatges il·limitats a Barcelona en metro, bus, ferrocarrils, funicular, tramvia i trens de Rodalies durant dos, tres, quatre o cinc dies seguits. TMB celebra que això amplia “la gamma de solucions de mobilitat sostenible” per al públic visitant.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *