La xifra de casos d’actius de Covid se situa en 281, la més baixa des del setembre

La secretària d’Estat, Helena Mas ha detallat aquest dilluns les dades de la pandèmia que mostren clarament una tendència a la baixa.  La xifra de casos d’actius se situa en  281, la xifra més baixa des del setembre. Hi ha 10 pacients ingressats a l’hospital, dels quals set són a planta i tres a l’UCI, amb dos d’ells sota ventilació mecànica. Mas ha confirmat que “la corba s’està aplanant”. Mas ha reconegut que “la corba s’està aplanant”.

A les darreres 24 hores s’han detectat etectat sis contagis nous i el nombre totals de casos s’eleva a 13.429  i es registren un total de 12.995 altes. El total de defuncions fins a la data és de 127. La taxa de reproducció se situa en 0,77,

En referència a les vacunes d’AstraZeneca i a la decisió de la Unió Europea de trencar el contracte amb la farmacèutica ha dit que “les segones dosis estan garantides i guardades per tots els ciutadans“. Ha afegit que Andorra està implicada en el projecte Covax amb diferents farmacèutiques i que “no cal preocupar-se per l’arribada de vacunes”. Fins aquest dilluns  se n’han administrat 31.633: 26.931 en primera dosi i 4.702 en segona. També aquest dilluns s’administren vacunes als usuaris i professionals del Cedre i Salita que ja fa 180 dies que han passat la malaltia i, per tant, ja poden rebre el vaccí.

Pel que fa a les escoles, n’hi ha19, de les quals 10 estan aïllades totalment i nou de manera parcial. N’hi ha 16 en vigilància passiva. Segueix, doncs, la progressió a la baixa de classes afectades. Preguntada sobre les noves possibles mesures o l’aixecament de restriccions, davant el descens de la pandèmia, ha explicat que “s’estan avaluant els canvis que es van fer fa dues setmanes i en el proper consell de ministres d’aquest dimecres es revisarà si cal modificar-ne alguna”.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *