Categories
ELNACIONAL.CAT

La victòria d’Espanya no frena el pla de Rubiales: 3 candidats per liquidar Luis Enrique

Espanya ha guanyat aquest dimarts a Kosovo (0-2), amb gols de Fornals i de Ferran Torres, i Suècia ha perdut a Grècia (2-1), una combinació que treu la roja de la compromesa situació en la qual s’havia ficat després de perdre a Suècia, encara que la seva presència en el Mundial de Qatar 2022 continua estant seriosament en risc, ja que continua estant obligada a guanyar tot el que li queda, inclosa la visita a Grècia i un Espanya-Suècia vital.

A més, Espanya ha tornat a mostrar unes llacunes defensives terribles, uns errors que no han acabat en tragèdia de miracle, ja que Kosovo ha fallat ocasions escandaloses que podrien haver deixat Espanya amb un peu i mig fora del Mundial. Tot això no ha fet més que augmentar el descontentament creixent de la RFEF amb Luis Enrique.

Fornals ha marcat el primer gol del partit / EFE

Motius per dubtar de Luis Enrique

El malestar al si de la Federació Espanyola va en augment. Malgrat arribar fins a les semifinals de l’Eurocopa, en les quals va caure contra Itàlia en la tanda de penals, la participació de la roja va sembrar dubtes, ja que el joc no va ser tot el bo que s’esperava i Espanya va anar passant de rondes, contra rivals de menor entitat, sempre al límit.

A més, a Luis Rubiales no se li escapa l’enorme animadversió que regna en l’entorn del Reial Madrid, ja que Luis Enrique continua sense comptar amb jugadors del conjunt blanc, un caldo de cultiu que pot acabar afectant el president de la Federació el dia que els resultats no siguin els esperats.

Aficionats de Kosovo, recordant a Espanya que viuen en la República de Kosovo / EFE

I un altre aspecte que no acaba d’agradar és l’actitud de Luis Enrique amb la premsa, sempre desafiador. Rubiales entén que el caràcter del Luis Enrique és el que és, però també considera que l’asturià podria contenir-se en algunes situacions en les quals no és necessari desafiar a la premsa.

És per això que Rubiales ja té ultimada la terna de possibles substituts de Luis Enrique, un pla que s’activarà immediatament si Espanya fa el ridícul i es queda fora del Mundial de Qatar 2022. Si la roja accedeix a la fase final, s’esperarà al final del torneig per dur a terme un canvi que cada vegada s’entén com a més necessari.

La terna dels 3 candidats

El primer possible substitut de Luis Enrique és Quque Sánchez Flores, un entrenador molt del grat de Luis Rubiales que es troba sense banqueta després de sortir del Watford. El madrileny ha decidit prendre’s un temps sabàtic, però ja el 2018 va ser temptejat pel president de la Federació Espanyola i veuria amb bons ulls fer-se càrrec d’una selecció en plena fase de reestructuració.

Quique Sánchez Flores, un dels candidats de Rubiales per substituir Luis Enrique / EFE

Un altre entrenador que també va ser en la llista de Rubiales després del Mundial de Rússia és el de Míchel. L’actual entrenador del Getafe va ser descartat pels mals resultats obtinguts en les seves últimes experiències, encara que no per això deixa de ser del grat de Rubiales. En el cas de triomfar en el Getafe, Míchel tindria molts números de ser el substitut de Luis Enrique, ja que agrada al president de la Federació Espanyola.

I un tercer nom que controla Rubiales és el de Raúl González. L’exjugador del Reial Madrid ho està fent molt bé a la Castilla, la qual cosa el va portar a ser un dels candidats per substituir Zidane. La negativa de Florentino va ser una gerra d’aigua freda per a Raúl, que cada vegada veu amb més claredat el difícil que ho tindrà per ser l’entrenador del Madrid. Amb Raúl, a més, Rubiales es guanyaria el favor de la premsa de Madrid que tan molesta està amb Luis Enrique.

A aquests tres noms es podria afegir el de Robert Martínez, seleccionador de Bèlgica, encara que només una mala actuació dels diables vermells al Qatar podria obrir-li les portes de Bèlgica, on té una gran consideració. És per això que en aquests moments es veu la seva possible incorporació com a molt complicada.

 

Imatge principal: Luis Enrique, donant ordres durant el Kosovo-Espanya d’aquest dimecres / EFE

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *