“La UPC és una universitat de prestigi i hem de parlar en una llengua internacional, el castellà”

L’alumne de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Joan Rauet Munté, ha explicat un segon cas de marginació de la llengua catalana a les aules del Campus de Vilanova i la Geltrú. Si en el primer, es tractava d’una assignatura anunciada al catàleg docent en català i que finalment s’ha impartit en castellà per la incapacitat del professor d’expressar-se correctament en la llengua promesa, aquest cop, ha estat una mestra catalanoparlant que davant de la presència d’una alumna italiana i que afirmava no entendre el català s’ha passat immediatament al castellà. 

Davant les protestes de Rauet, perquè considerava que la classe s’havia de donar en català, la docent li ha contestat que “la UPC és una universitat de prestigi i que, per tant, havíem de parlar en una llengua internacional. Que el castellà és la 2a llengua més parlada del món! Si volem que vingui gent cap aquí, els hem d’oferir les classes en castellà”. L’alumne, astorat per la resposta, li va etzibar que “això ja m’havia passat el quadrimestre anterior, on em vaig haver de menjar totes les classes en castellà. Si estic en una universitat pública catalana, tenia el dret a fer-les en català. I que per estudiar en castellà, ja em matriculo a Castella la Manxa”.

La professora, lluny de rectificar, va defensar el canvi de llengua argumentant que “quan vagi a la feina i el ‘jefe’ em parli en castellà, jo com li contestaré. ‘Ja veuràs quan vagis a treballar a la Seat i et parlin en castellà'”.

 

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *