La UEFA i la FIFA reben un avís de la justícia suïssa sobre la Superlliga

La UEFA i la FIFA hauran de fer marxa enrere si encara tenien alguna intenció de sancionar el Barça, el Reial Madrid o la Juventus per la seva defensa de la Superlliga. La justícia suïssa ha informat als dos organismes que regulen el futbol europeu i mundial que no poden castigar els clubs.

La justícia suïssa para els peus a la UEFA i la FIFA

Segons informa la SER, tant la UEFA com la FIFA han rebut una notificació oficial del Ministeri de Justícia Suïssa avisant-los que no poden prendre mesures contra els tres clubs que encara formen part de la Superlliga. Aquesta és la mateixa resolució que va determinar un jutjat de Madrid que va prohibir a UEFA, FIFA i Lliga sancionar contra la Superlliga.

En aquest mateix sentit, és un impediment important per a la UEFA, que pretenia castigar a Barça, Reial Madrid i Juventus per seguir ferms en la idea de jugar la nova competició. El passat 25 de maig la mateixa UEFA va anunciar a través d’un comunicat que obria un expedient sancionador als tres clubs després d’una investigació duta a terme pels inspectors d’Ètica i Disciplina de l’organisme futbolístic.

Seu de la UEFA a Nyon / EFE

De moment, la UEFA no ha fet més exposicions públiques sobre la Superlliga i encara no han anunciat res sobre aquesta decisió judicial suïssa. Concretament, aquest avís del tribunal té molt sentit perquè la UEFA té la seva seu a Nyon, ciutat suïssa.

El Barça espera la resposta dels seus socis

En el cas del Barça no hi ha cap pas al costat ni se l’espera. Joan Laporta ha reiterat en els últims dies durant les presentacions que ha fet que el Barça es manté en la seva posició de defensa de la Superlliga. Els motius són la necessitat de tenir una assegurança econòmica en aquests temps tan complicats i que també ajudi a la sostenibilitat que busca trobar la nova junta directiva blaugrana.

Joan Laporta en una roda de premsa / EFE

Tot i aquesta ferma aposta de Laporta per la Superlliga, els que acabaran decidint què passa amb el Barça seran els seus socis. El proper diumenge 20 de juny se celebrarà l’assemblea de compromissaris al Camp Nou, amb el debat sobre la presència o no del club blaugrana a la nova competició en el punt 9 de l’ordre del dia.

I a partir d’aleshores el Barça dirà definitivament quina postura adopta amb la Superlliga. Ara mateix el club blaugrana defensa la creació de la nova competició, però dins de l’acord en el què van arribar fa uns mesos hi havia la clàusula per la qual podien renunciar a la competició en el cas que els seus socis ho decidissin.

 

Imatge principal: Banderes de la UEFA a la seu de Nyon / EuropaPress

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *