La sèrie de Netflix de la qual ningú parla i tothom hauria de veure

Ha estat un dels grans fails de la temporada: Jupiter’s Legacy s’havia de convertir en una de les sèries emblemes d’aquesta campanya a can Netflix i, molt contràriament, ha acabat sent una fracàs amb lletres majúscules. Aparentment la fórmula era infalible: la història dels primers superherois del món, que van rebre els seus poders en la dècada dels anys trenta del segle XX. En el present representen la venerada guàrdia vella, sent els seus fills amb superpoders els que han de lluitar per estar a l’altura de les llegendàries gestes dels seus progenitors.

Malauradament per a la plataforma, ni pares ni fills no han estat a l’altura. Un relat de superherois amb un casting amb súper actors com Josh Duhamel, Ben Daniels o Leslie Bibb hauria d’haver estat un win-win, però ha acabat sent un double lose. Estrenada el 7 de maig passat, les xifres d’audiència i les crítiques publicades no han jugat a favor de la sèrie creada per Steven S. DeKnight, basada en la saga de còmics homònima de Mark Millar i Frank Quitely. Dies enrere vam saber que Netflix ha decidit cancel·lar-la, fet pel qual no hi haurà una segona temporada. Això sí, el mateix dia la plataforma va anunciar que produiria una spin-off en live-action sobre supermalvats anomenada Super Crooks.

La sèrie revelació de Netflix

No tot son males notícies per Netflix. En l’extrem oposat a Jupiter’s Legacy trobem Sombra y hueso, una sèrie de la qual ningú no parlava i que ha acabat erigint-se en una de les grans revelacions en el catálogo de la plataforma de visionat per streaming. 

Basada en la superposició de les sagues de llibres Shadow and Bone i Six of Crows de l’escriptora de literatura fantàstica juvenil Leigh Bardugo, la sèrie ens endinsa en un món dividit en dos per una enorme barrera de foscor perpètua, on criatures antinaturals es delecten amb la carn humana. En mig d’aquest desolador escenari una jove soldat descobreix un poder que finalment podria unir al seu país, però mentre lluita per perfeccionar el seu poder, forces malvades conspiren contra ella. I fins aquí per no caure en l’spoiler. 

Milions de fans a tot el món

Creada per Eric Heisserer, guionista especialitzat en el gènere de terror, responsable, entre altres, del remake de A Nightmare on Elm Street o The Thing, i amb un càsting format per joves talents com Jessie Mei Li, Archie Renaux, Freddy Carter, Amita Suman i Kit Young; Sombra y hueso s’ha descobert com un petit fenomen.

Jessie Mei Li és la protagonista de Sombra y hueso, el gran èxit sorpresa de Netflix

Estrenada el 23 de abril de 2021, des d’aleshores no ha deixat de col·leccionar crítiques elogioses. Nòmina de floretes a què cal sumar, fet molt més important, una legió de fans que no paren de créixer cada dia que passa: 55 milions de comptes la van veure arreu del món durant el seu primer mes a pantalla. No és estrany doncs, que Netflix hagi apostat per renovar-la i rodar ja una segona temporada. I tu, ja la has vista?

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *