La residència Vimar a Platja d’Aro no es farà fins al 2023

La Fundació Vimar no podrà començar a Platja d’Aro les obres de la seva nova llar residència a la comarca fins al 2023. El principal entrebanc ha estat que el projecte s’ha de replantejar des de zero perquè s’ha hagut de descartar la ubicació inicial, en tractar-se d’una zona inundable. Aquest equipament per a persones amb discapacitat ha d’ajudar a absorbir la demanda de places, ja que ara mateix tenen llista d’espera.

Un projecte ambiciós

La Fundació Vilagran-Maristany treballava en aquest projecte des de l’any 2014. La residència s’havia pressupostat en quatre milions d’euros, i garantia el seu finançament a través de les aportacions de l’Obra Social La Caixa, la Diputació de Girona, la Generalitat i els ajuntaments de la comarca. El sector dels Estanys és considerat una zona inundable. En aquesta mateixa zona hi ha altres equipaments públics i el risc es considerava mínim, però el projecte de la fundació no ha resultat finalment homologable. L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha cedit un altre terreny, a només 300 metres de l’anterior, i ara caldrà tornar a engegar tot el procediment administratiu, amb la demora que això suposa.

Referent a la comarca

Vimar és una fundació privada sense ànim de lucre, constituïda l’any 1999, que té com a principal objectiu promoure accions per afavorir les persones amb discapacitat que resideixen al Baix Empordà. La fundació treballa perquè aquest col·lectiu tingui acolliment residencial, atenció diürna, i un programa de suport a l’autonomia a la pròpia llar, entre altres serveis i activitats.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *