Categories
ELNACIONAL.CAT

La pujada del salari mínim no arribarà fins a l’octubre

La vicepresidenta primera del Govern i ministra d’Economia, Nadia Calviño, ha confirmat aquest dilluns que la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) per a aquest any serà “relativament limitada” i s’aplicarà en els mesos d’octubre a desembre, sense caràcter retroactiu.

En una entrevista en TVE, Calviño ha expressat la seva confiança que els agents socials, que es reuneixen aquest mateix amb el Ministeri de Treball, arribin a un acord aquest mes de setembre sobre la pujada de l’SMI, actualment situat en 950 euros mensuals a catorze pagues.

“L’augment de l’SMI l’hem de fer sempre que no posi en risc l’ocupació, sobretot per als joves”, ha dit la vicepresidenta, que ha afegit que el Govern es guiarà per les recomanacions de la comissió d’experts que va crear per analitzar la millor senda de pujada de l’SMI de cara a l’objectiu d’assolir el 60% del salari mitjà a final de legislatura.

Calviño ha explicat que la senda de pujada de l’SMI pot reprendre’s ara a causa de les dades positives que està tenint el mercat laboral, amb caigudes “sense precedents” de l’atur i baixada dels treballadors en expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

Nadia Calviño sobre la pujada del SMI: “Aquest any ens estem plantejant un augment relativament limitat i veurem si els agents socials arriben a un acord sobre aquesta qüestió”

#LaHoraNadiaCalviño

���� https://t.co/nVKurq16H3 pic.twitter.com/9DtuXA3FHb

— L’Hora de La 1 (@LaHoraTVE) September 6, 2021

Hi haurà pròrroga dels ERTO

Precisament, a propòsit dels ERTO, la vicepresidenta primera ha confirmat que la intenció del Govern és prorrogar aquest instrument més enllà del 30 de setembre, si bé ha indicat que caldrà fer-ho “en els paràmetres que generin més ocupació”. Això implicarà, amb tota probabilitat, una revisió de les exoneracions a la Seguretat Social vinculades als ERTO.

“Cal anar a un mecanisme permanent. Aquest mes el que tenim a veure amb els agents socials és com fem aquesta transició per continuar ajudant els sectors que no han recuperat la normalitat”, ha apuntat Calviño, que ha recordat que els ERTO s’han anat adaptant al llarg de la pandèmia, per exemple, als sectors protegits i a les exempcions de cotitzacions.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *