La proposta de Canadell davant el “final del procés”

El diputat de Junts per Catalunya Joan Canadell  ha assegurat, via Twitter, que davant del “final del procés”, ja “és l’hora d’iniciar la 2a part” que, de fet, “és part de l’acord de Govern ERC/Junts”.

Canadell diu que s’ha d’aprofitar els “moviments que haurien de marcar el final del procés“. El diputat de Junts argumenta que la manifestació de l’11 de setembre, el “fracàs” de la taula de diàleg i la detenció fallida del president Carles Puigdemont, “són moviments” que indiquen que “cal aprofitar aquesta onada i sumar tots en positiu”.

L’expresident de la Cambra de Comerç esgrimeix que “els retrets no ens faran avançar. Un moviment determinat, amb majoria parlamentària i societat civil”, en canvi “sí”.

Canadell vol tirar pel dret

No és el primer cop que Canadell posa de manifesta el seu desig per accelerar el procés d’independència. En una entrevista a TV3 va assegurar que “si l’Estat no vol negociar, no ens queda altra cosa que un embat democràtic, si cal amb més gent a la presó“. Així ho va expressar, on va recordar l’exemple d’Irlanda: “Allà es va fer una DUI que va fracassar, va haver-hi morts i ara és un dels països més rics de la Unió Europea”.

Canadell ho va dir en referència a l’acord firmat entre ERC Junts per formar el Govern. Tot i que l’acord entre ERC i la CUP dona dos anys de marge a la taula de diàleg amb l’Estat, el diputat va advertir que “si veiem que en sis mesos l’Estat no s’ha mogut, potser esperarem sis mesos més, però no un any i mig més per acordar un referèndum”.

Canadell ho té clar

Canadell ha advertit que ho té clar: “Hi ha el mandat de l’1-O, la DUI està feta. Ara, cal preparar coses. Això no es pot fer d’avui per demà sense més”. Canadell, doncs, va fer una crida a seguir internacionalitzant el procés, fomentar la mobilització popular i preparar les estructures de l’Estat.

En aquest sentit, Canadell es va mostrar partidari del pacte d’acord amb els resultats del 14-F: “Si haguéssim tingut millors resultats, aquest pacte no l’hauríem firmat”. “Recull les tres sensibilitats sobre la taula: tindrem diàleg i entretant prepararem l’embat”, va dir.

Contra la ministra de Transports

Joan Canadell també va carregar a Twitter contra la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, per “penjar-se la medalla” amb l’aixecament de barreres dels peatges a diverses carreteres catalanes, com ara l’AP-2 o l’AP-7. En aquesta línia, el també expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona va replicar amb contundència la ministra amb la frase “vergonya de polítics” i va afirmar en la piulada que “després de construir milers de quilòmetres de vies de franc a la resta de l’Estat i rescatar les de Madrid, ara es pengen una medalla perquè s’ha acabat la concessió com si fos gestió seva”.

Imatge principal: Joan Canadell. ACN

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *