La policia investiga l’entorn laboral de l’home agredit a Sant Julià

La investigació en relació amb l’agressió que ha sofert aquest matí un veí de Sant Julià de Lòria al bell mig de l’avinguda Verge de Canòlich té totes les hipòtesis obertes, però la policia prioritza l’entorn laboral de l’home per mirar de treure l’entrellat del cas. Tot i la impressió que ha causat a dues testimonis el colpeig amb una barra de ferro que ha patit al cap la víctima, les lesions han estat menys greus del que es temien a l’inici. I després de la saturació d’un trau al cap i unes hores d’observació, l’home ha estat donat d’alta.

Els investigadors esperen que la col·laboració de l’home, de la víctima, serveixi per avançar passes en l’aclariment del cas, que preocupa i molt en àmbits de la seguretat ciutadana del país. El que està clar és que hores d’ara l’autor material de l’agressió no està localitzat. Sí que s’hauria almenys controlat -les fonts consultades no han pogut confirmar si s’ha formalitzat alguna detenció o no- un col·laborador del colpejador i qui, suposadament, conduiria el vehicle amb el qual l’agressor ha marxat del lloc dels fets i que dues testimonis que han vist l’agressió també han pogut veure el cotxe i identificar-ne la matrícula.

Efectius del cos de bombers atenen l'home agredit.

Relacionat

La víctima està vinculada laboralment, segons les fonts, al sector de la construcció. Els investigadors van amb peu de plom a l’hora de fer passos. Una vegada es pugui escoltar plenament la declaració de l’agredit tot l’entramat hauria d’estar més clar. O això s’espera. Una revenja en l’àmbit laboral seria una explicació plausible. Encara que no és l’única. També hi podria haver algun deute pel mig entre l’agredit i l’agressor o, més embolicat encara, qui suposadament hagués pogut encarregar l’agressió. Perquè aquest escenari tampoc no es descarta.

De fet, les fonts consultades han recordat que fa pocs dies ja es va controlar a la frontera un home amb un passaport alterat que va resultar ser un jove buscat a Espanya per un delicte de lesions amb resultat de mort i que se sospita que hauria pogut venir al Principat a complir algun encàrrec o a fer alguna comprovació prèvia. Hores d’ara no hi ha cap element que pugui lligar els dos fets. Però tot està sobre la taula.

Una revenja en l’àmbit laboral seria una explicació plausible. Encara que no és l’única. També hi podria haver algun deute pel mig entre l’agredit i l’agressor o, més embolicat encara, qui suposadament hagués pogut encarregar l’agressió

L’agressió ha tingut lloc pels volts de les 11 del matí. En un moment donat, dos homes caminaven per l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià en sentits oposats. Sense cap explicació prèvia ni cap intercanvi de paraules -almenys que hagi transcendit-, més o menys a l’altura de l’entrada a l’aparcament de Camp de Perot, a prop de la plaça Major laurediana, un dels dos homes ha colpejat el cap de l’altre amb una barra de ferro, davant l’estupefacció d’almenys dues dones que transitaven pel carrer i que han descrit l’acció com a “molt bèstia”.

De seguida s’han mobilitzat els equips d’emergència mèdica i els cossos de seguretat, arribant primer a lloc agents del servei de circulació lauredià. El ferit, amb un trau al cap i un notable tall en una orella producte del cop, ha estat evacuat cap a l’hospital amb una de les dues ambulàncies que s’han traslladat fins al lloc dels fets. L’autor hauria marxat de l’indret i s’hauria refugiat amb un vehicle que estava estacionat, segons les testimonis, al carrer Doctor Palau, i que s’ha posat en marxa sols arribar-hi el suposat agressor. La placa de matrícula del cotxe hauria pogut ser captada per alguns dels testimonis. Aparentment, però, el titular del turisme no seria l’autor material de l’agressió. La declaració de la víctima hauria d’ajudar a aclarir aquest extrem i altres.

Hores d’ara, però, segons les fonts, no es descarta fins i tot que l’autor material de l’agressió hagi marxat ja del país. De fet, poc després del fet s’han muntat controls, almenys, a la frontera hispano-andorrana, on s’han pogut observar agents de policia amb arma llarga i mirant la sortida dels vehicles, circumstància que ha causat algunes retencions al tomb del migdia. El agents responsables de la investigació haurien mirat de recuperar gravacions de possibles càmeres de videovigilància que hi hagués a la zona -del mateix aparcament, per exemple- per tenir més detalls de l’agressor. Que tot i l’ensurt la víctima estigui relativament bé hauria d’afavorir l’esclariment de l’afer.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *