La petició de Llach a Elena sobre “un terç neofeixista de la Brimo”

El famós cantautor Lluís Llach ha reaccionat al discurs del Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, on es compromet a què al final d’aquesta legislatura “més d’un terç de la cúpula de mossos siguin dones”. Llach repta a Elena a aconseguir, abans que acabi la legislatura, “que un terç de la Brimo no siguin neofeixistes”.

Aquestes darreres setmanes s’ha sabut la condemna contra Marcel Vivet arran d’una suposada agressió a un agent antidisturbis dels Mossos. Vivent va ser sentenciat a cinc anys de presó. Aquesta condemna ve precedida de tants altres fets que han envoltat de polèmica a la brigada mòbil dels Mossos. Des de la condemna a un agent de la Brimo a dos anys de presó per agredir a un periodista, fins a la convulsa lesió a l’ull d’una noia, que la va deixar borni, que es manifestava en contra de l’empresonament del raper Pablo Hasél. 

La Brigada mòbil dels Mossos (Brimo) també va estar en el centre de les negociacions entre la Cup i ERC per formar l’actual Govern de Catalunya. La Cup demanava la dissolució del cos d’antiavalots i ERC era reticent a fer-ho. Entre tot aquest enrenou que ha perseguit els agents antiavalots, l’activista i cantautor Lluís Llach també ha dit la seva. Llach li ha dit això a Elena: “Gràcies amic, aviam si aconsegueixes que un terç de la BRIMO no siguin neofeixistes. Sort”

La Brimo es fusiona amb l’ARRO

L’intendent dels Mossos Xavier pastos va explicar que l’Àrea de la Brigada Mòbil (ABM) canviarà de nom i que es batejarà com Àrea d’Intervenció (AI), que dependrà, en el seu moment, de la nova Divisió d’Intervenció (DI).

Aquesta àrea, però, no estarà centralitzada, i es preveu que es creïn diverses àrees repartides pel territori que seran fruit de la fusió entre la BRIMO i també les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO), que fins ara formaven part de Seguretat Ciutadana. La fusió de les unitats ARRO i de la Brimo seran les noves àrees d’intervenció que estaran repartides per les diferents regions policials.

Tot i això, no totes les nou regions de Catalunya tindran rang d’àrea. A les Terres de l’Ebre i al Pirineu, per exemple, els nous antiavalots dependran de la regió del Camp de Tarragona i de la regió de Ponent.

La Brimo, “colze a colze amb Desokupa”

La Cup fa temps que té la Brimo creuada, i fa uns mesos els cupaires van dir que és imprescindible que es deixi “d’abordar el problema de l’habitatge com una qüestió d’ordre públic, quan té a veure amb drets fonamentals”. En aquest sentit, remarquen que la millor manera “per evitar ocupacions és garantir el dret a l’habitatge”. També denuncien que l’Estat espanyol “ni fa, ni deixa fer”. És a dir, que a més de ser “incapaç d’afrontar l’emergència habitacional, també impedeix que els altres puguin fer-ho”, a base de recórrer lleis per invasió de competències.

En paral·lel, Estrada ha denunciat la “connivència vergonyosa de la Brimo amb la màfia Desokupa“, que ha qualificat de “paramilitars” que “mitjançant la por i la brutalitat física fan fora la gent de casa seva i a sobre treballen colze a colze amb els Mossos”. 

Imatge principal: Mossos, Brimo, a l’estació de Sants. – Sergi Alcàzar.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *