Categories
ELNACIONAL.CAT

La Moncloa ja ha triat qui assistirà a la taula de diàleg, Sánchez en dubte

Falten pocs dies per a la reunió de la taula de diàleg i encara l’envolten moltes incògnites. Una de les més fonamentals és: qui hi participarà? Per part del govern espanyol Félix Bolaños, ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, ha avançat quins membres de l’Executiu espanyol entomaran el repte. “Estaran la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez; el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta; la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz; el ministre d’Universitats, Manuel Castells i jo mateix”, ha declarat a elDiario.es.

Però, que farà el president Sánchez? Bolaños ha assegurat que encara no està decidit. El ministra ha considerat que es tracta d’una “decisió que li correspon al president” i ha afirmat que serà el mateix Pedro Sánchez qui la prengui. 

Bolaños en la seva entrevista ha esquivat comprometre la presència del president a la taula de diàleg. El ministre de presidència ha tret ferro a la presència de Pedro Sánchez i ha assegurat: “L’important no és la presència en aquesta taula, sinó començar a canalitzar a aquesta necessitat de diàleg que a Catalunya és imprescindible per solucionar la situació que ens hem trobat”. 

El referèndum, ni parlar-ne

Felix Bolaños ha recuperat un dels eslògans més coneguts per l’Executiu Sánchez: “El referèndum no és la solució, tampoc ho és l’autodeterminació”. El ministre no s’ha mogut ni un mil·límetre d’aquesta postura, antagònica amb les intencions del Govern. 

“El nostre objectiu és posar tots els esforços perquè Catalunya entengui que de la mà d’Espanya amb Espanya i dins d’Espanya, hi ha una Catalunya més forta, més pròspera i més social”, ha afirmat Bolaños. 

La llarga ombra del Prat

Pocs dies abans de la taula de diàleg la suspensió de l’ampliació de l’aeroport del Prat va caure com un gerro d’aigua freda sobre la voluntat del diàleg. Si bé els dos executius s’emplacen a trobar-se igualment i distingeixen els espais de diàleg dels de negociació d’infraestructures, no ha estat una decisió que faciliti l’apropament entre Catalunya i Espanya. 

Bolaños s’ha sumat a diferenciar la crisi del Prat amb la taula de diàleg. El ministre ha seguit la línia del seu executiu d’escudar-se en una suposada falta de confiança en la Generalitat.

Tot i això quan a l’entrevista a elDiario.es se li ha preguntat sobre les desavinences que el projecte del Prat generava dins del seu Executiu, ha tret ferro i s’ha limitat a dir que accions com les de Yolanda Díaz són simplement posicions de partit, no del govern espanyol. 

 

 

Imatge principal: Félix Bolaños, ministre de Presidència, Isabel Rodríguez, ministra de Política Territorial, i Manuel Castells, ministre d’Universitats, són alguns dels representants del govern espanyol a la taula de diàleg / Efe

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *