La líder del col·lectiu ultra Hogar Social Madrid, a judici

La Fiscalia de Madrid ha demanat set mesos de presó a la líder del col·lectiu d'extrema dreta Hogar Social Madrid, Melisa Domínguez. Se l'acusa d'un delicte de desobediència o resistència a l'autoritat en irrompre en la seu del PSOE el gener d'aquest 2020, en el marc d'una protesta.

A la seu del PSOE

Els fets van tenir lloc a la seu del PSOE a Madrid, després que la policia desallotgés el col·lectiu Hogar Social Madrid que okupava una antiga seu de les Comissions Obreres, al carrer Cristino Martos. Els integrants del col·lectiu d'ultradreta, entre elles Domínguez, es van apropar a la seu del PSOE al carrer Ferraz per protestar en contra de l'actuació policial.

Desallotjada a la força

Segons l'auto, es van asseure amb una pancarta on es podia llegir: "Mantenir-se en peu en un món en ruïnes". Van impedir l'accés a les entrades de l'edifici. Tot i que la seguretat del PSOE els va demanar la seva retirada, no van acatar les ordres i va haver de venir la Policia Nacional.

Els agents van aconseguir que quasi tots els activistes d'extrema dreta abandonessin el lloc, Melisa es va quedar i "va persistir en la seva negativa, obligant que els policies la desallotgessin d'una forma forçosa"

EuropaPress 3164077 detencion lider hogar social madrid melisa dominguez protestas contra

Melisa Domínguez sent detinguda. – Europa Press

No és l'únic judici

Aquest no és l'únic procediment judicial que té obert la portaveu de l'organització d'extrema dreta nacionalista. Al desembre serà jutjada per un delicte d'incitació a l'odi per atacar a una mesquita, els fets van ocórrer el 22 de maig de 2016 després dels atemptats jihadistes de Brussel·les. També, uns mesos abans, haurà de declarar el 5 de juliol per la seva actuació en una de les casserolades contra el govern espanyol, convocades al carrer Ferraz el mes de maig de 2020.

Exaltació d'odi

Hogar Social Madrid també va ser denunciat per exaltar l'odi envers confessions religioses. L'exaltació es va produir durant una manifestació al centre de Madrid on es van reunir centenars d'ultres sota el lema: "Espanyols sí, refugiats no". Els integrants de la protesta van carregar contra grups concentrats als voltants, també van mostrar cartells i imatges contra els refugiats i els immigrants.

Imatge principal: Desallotjament d'Hogar Social Madrid en la seu del banc a Madrid. – Europa Press

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *