La jutgessa arxiva les amenaces amb bales a Iglesias i Marlaska

La titular del jutjat d’instrucció número 3 de Madrid ha decidit arxivar provisionalment la causa oberta per les cartes amenaçadores amb bales que van rebre Pablo Iglesias, Fernando Grande-Marlaska i María Gámez, directora de la Guàrdia Civil, durant la campanya de les eleccions a la Comunitat de Madrid del passat 4 de maig. En un text, la jutgessa argumenta la decisió pel fet que, durant les investigacions, “no s’han pogut derivar dades per la identificació de les persones responsables”.

Durant aquestes setmanes, no s’ha trobat cap indici sobre l’origen ni sobre l’autor de les amenaces adreçades al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, a l’exvicepresident del govern espanyol i aleshores candidat d’Unidas Podemos a la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias, i a la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez.

Diverses cartes amenaçadores

El 22 d’abril, transcendia que Iglesias, Marlaska i Gámez havien rebut una carta sense remitent que contenia un missatge amenaçador i amb bales a cadascun d’ells. Les d’Iglesias i Marlaska van arribar al ministeri de l’Interior. A la carta de l’ex-secretari general de Podemos, hi havia concretament dues bales i un missatge que deia: “Has deixat morir als nostres pares i avis. La teva dona, els teus pares i tu esteu sentenciats a la pena capital. El teu temps s’esgota”.

Al sobre dirigit al titular del ministeri de l’Interior, hi havia escrit aquest missatge: “Tens 10 dies per dimitir. El temps de riure’t de nosaltres s’ha acabat. Policia Nacional, Guàrdia Civil. El temps el tens en contra per als taponazos“.

Al llarg de la setmana, Pablo Iglesias va rebre una altra carta amenaçadora, amb quatre cartutxos i un missatge de mort. Altres líders polítics, com Isabel Díaz Ayuso (presidenta de la Comunitat de Madrid), José Luis Rodríguez Zapatero (expresident del govern espanyol) o Reyes Maroto (ministra d’Indústria) també van rebre cartes amb amenaces similars. En el cas de Maroto, la Policia sí que va poder detectar qui va ser l’autor d’aquesta amenaça, però no tenia cap vincle amb cap de les altres enviades a la resta de figures polítiques. Es tractava d’un veí d’El Escorial amb un problema de salut mental.

La policia espanyola i la Guàrdia Civil van estar practicant les investigacions corresponents durant les setmanes següents i els agents van revisar les gravacions de seguretat de la zona on es va recollir l’enviament (Vallecas), així com els repetidors de telefonia de l’àrea. De tots aquests indicis, no van trobar res ni tampoc van localitzar restes d’ADN als sobres que van arribar als polítics afectats per les amenaces. L’única hipòtesi amb la qual treballaven era que l’autor de les amenaces a Iglesias, Marlaska i Gámez és el mateix, però no s’ha pogut saber res i, emparant-se en aquest fet, la titular del jutjat d’Instrucció número 3 de Madrid ha decidit arxivar provisionalment la causa.

 

Imatge principal: Sobre d’amenaces que va rebre Pablo Iglesias. Twitter @PabloIglesias.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *