La JNC vol que “el Consell de la República lideri políticament el moviment independentista”

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) aposta a la ponència política del seu proper congrés nacional perquè "el Consell per la República lideri políticament el moviment independentista i que assumeixi la preparació de les estructures del nou estat". També volen que articuli "la mobilització de la societat civil i vetlli pel reconeixement internacional del dret a l’autodeterminació de Catalunya". La ponència política recull també un "reconeixement explícit al mandat de l'1-O" i una aposta "pel diàleg efectiu i real amb l’Estat sobre la base del reconeixement i el compromís de fer efectiu el dret a l’autodeterminació de la nació catalana", aixó com una llei d’amnistia "per les gairebé 3.000 persones represaliades a Catalunya".

Per altra banda, els joves independensites pretenen "modernitzar l'organització de forma interna, exaltar la independència de la JNC com a entitat amb personalitat pròpia i "consolidar la relació com a organització política juvenil de referència de JxCat".

La JNC ha anunciat que celebrarà el seu Congrés Nacional els pròxims 20 i 21 de març a Maçanet de la Selva i Vidreres per iniciar el nou mandat 2021-2023. La reunió serà dirigida per Albert Esteller, actual responsable de l’àrea d’Activisme Digital del Comitè Executiu Nacional.

Els congressistes de l'organització, que estaran acompanyats pels principals dirigents de JxCat, escolliran un nou Comitè Executiu Nacional, tot i que l'única candidatura presentada és la de 'Batec i Espurna', encapçalada per Álvaro Clapés-Saganyoles.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *