La imatge mai vista del gràfic de la covid a Barcelona

El balanç de dades d’aquest diumenge del Departament de Salut deixa un panorama inèdit pel que fa a l’augment de contagis de coronavirus. Aquest increment durant el cap de setmana deixa una imatge insòlita dels gràfics que recullen el recompte diari de casos. Es pot veure, clarament, la pujada ascendent de la corba.

Els casos positius han triplicat els de la setmana anterior i la xifra encara pot variar. S’ha passat de 2.300 positius a 7.100. A més, a la ciutat, els casos diaris detectats amb una prova PCR o test d’antigen ja superen el miler.

Mai abans no s’havia superat el pic setmanal dels 7.000 positius. El 30 de juny es van confirmar més de 1.600 casos, una dada que tampoc no s’havia registrat en cap onada anterior. Fa tres setmanes que els contagis creixen a Barcelona després d’encadenar-ne nou de descensos.

Alerten de les conseqüències entre la població jove

Els darrers dies l’augment de casos està afectant l’atenció primària, que es troba col·lapsada i tot fa preveure que podrien augmentar els ingressos hospitalaris. En la majoria dels casos els positius són persones joves amb mitjana d’edat de 29 anys. Experts com Àlex Arenas alerta del perill de la variant delta, per la seva gran capacitat de transmissió. I va més enllà: creu que si no s’atura l’ascens, la mortalitat per covid també podria acabar tocant aquest sector d’edat.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *