La Guàrdia Urbana preveu fer controls d’accés a les activitats de les Festes de la Mercè

La Guàrdia Urbana està preparant un dispositiu especial per a les Festes de la Mercè orientat en gran mesura a evitar les aglomeracions i les macrobotellades que es van veure a les festes majors de Gràcia i de Sants. L’intendent major de la policia local, Pedro Velázquez, ha explicat que estan analitzant una vintena d’espais que acolliran activitats de la Festa Major de Barcelona per veure com actuar-hi.

Els concerts a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, que eren típics de la Mercè, estan descartats”

Treballen amb la possibilitat de controlar els accessos a les zones dels escenaris, revisant motxilles fins i tot hores abans que comencin les activitats. A més, en alguns espais no descarten fer dobles controls d’accés. Precisament, un dels problemes principals que s’han vist a les festes populars és que malgrat limitar l’aforament dels concerts, al voltant de l’espai s’hi aglomerava molta gent que estava bebent alcohol i no respectava les distàncies de seguretat: “Pot haver espais d’activitats, on a més de l’accés, controlarem l’entorn”, ha detallat Velázquez.

Espais amb aforament més reduïts per evitar aglomeracions

El tinent d’alcalde en Seguretat, Albert Batlle, també s’ha referit a com seran els escenaris de les Festes de la Mercè. La intenció és buscar espais que puguin permetre una activitat més “reduïda” i on no s’hi pugui concentrar una gran multitud: “Els concerts a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, que eren típics de la Mercè, estan descartats”, ha assegurat.

L’Ajuntament havia demanat reobrir pubs i discoteques abans de les Festes de la Mercè per absorbir la gran quantitat de persones que allarguen la festa durant la nit, però el Departament de Salut ho ha descartat perquè assegura que la situació epidemiològica no és la més adient.

Aquest estiu s’ha hagut de replantejar en diverses ocasions els equips de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra davant de l’increment de les botellades, sobretot a les platges i a les places de Ciutat Vella i Gràcia.

La Policia Local ha tingut més efectius que cap altre estiu i els Mossos han fet 80.000 hores extres. De fet, tant el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, com el tinent d’alcalde, Albert Batlle, han assegurat que les plantilles s’han estirat al màxim i que no es poden reforçar més ni tampoc mantenir el dispositiu de l’estiu a llarg termini. Malgrat el reforç policial, les imatges de botellades i aglomeracions no s’han pogut evitar i, de fet, s’han incrementat amb les festes de Gràcia i de Sants.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *