Categories
E-NOTICIES.COM

La Generalitat promou una escola de “valors republicans”

El nou conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, va afirmar en el ple del Parlament d’aquesta setmana que el model educatiu català es basa en els “valors republicans“.

“El nostre model d’escola té uns referents com Marta Mata, Rosa Sensat, Joan Triadú i els i les mestres de l’Escola de la República. Que lligaven l’educació amb el progrés i amb la llibertat”. “Una escola basada en els valors republicans”, va insistir.

“I abans no es faci l’indignat i m’acusi de partidista, li diré que no em refereixo només als valors fundacionals del meu partit. Li parlo d’uns valors republicans universals, basats en la llibertat, la igualtat i la fraternitat. En el bé comú”, va continuar en resposta al diputat de Vox Manuel Acosta.

El parlamentari va denunciar que la Generalitat ha incomplert “les recents resolucions judicials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de 16 de desembre de 2020 i del 23 de març de 2021, que acorden establir l’ensenyament en castellà en percentatges no inferiors al 25 per cent en matèries troncals, en els centres públics catalans”.

I que “el 2018 la despesa en educació no arribava al 3,7 per cent del PIB. Mentre que la mitjana de juliol del 2021 a Espanya se situava entorn del 4,2 per cent. Una conseqüència immediata és que el curs 2021-22 s’iniciarà amb 1.049 barracons eufemísticament anomenats mòduls prefabricats no estructurals, 36 més que l’any passat”. El diputat també va criticar els 110 milions en “imposició lingüística”, segons la seva opinió, i els 240 milions de pressupost públic de la CCMA.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *